Тя е Валя Чипева, на 33 години, работи като ръководител клиентски технологии. Майка е на Ирен (2 г.).

Върнах се на работа, когато детето ми стана на 1 годинка. Имам възможност да работя от вкъщи и това ми позволи преходът да е плавен. Заради естеството на моята работа ми се вижда невъзможно да отсъствам в продължение на 2 години. В IT технологиите нещата се менят бързо и ще са ми нужни поне 6 месеца, за да вляза в час, ако си позволя дълго стоене вкъщи. А няма кой да ме чака толкова време! Партньорът ми и баща на Ирен е и мой колега. Предимството е, че ми споделя всичко, свързано с нововъведенията в бранша. Реално погледнато, аз не съм се отдалечавала много от работата си. Все пак - едно е да работиш ежедневно, друго е от време на време.В офиса имаме колеги с деца и всички проявяват разбиране. Моята работа няма кой друг да я свърши. За шефовете ми не е важно дали ще стана в 7 часа, а след това няма да ме има 3-4 часа, или в 10 и ще работя без почивка. Аз си уговорям срещите, имам служебен телефон, всеки може да ме потърси. В интерес на истината съм на 15 минути от вкъщи. Няма нещо, чак толкова спешно, за което да са проблем тези 15 минути. Всички от екипа могат да работят от вкъщи и няма проблеми с това, дори се толерира, защото няма много пространство в офиса.

От септември Ирен ще започне да посещава ясла. Притесненията ми не са свързани толкова с това как ще го съчетаваме с работата ми, колкото с болестите, които неминуемо ще последват. Няма да ми е проблем да се грижа за детето си, дори ако е болна и си е вкъщи. Стига да не е нещо наистина сериозно, дори няма да си пускам болничен.

Сигурно на баща й ще му е по-мъчно, когато тя тръгне на ясла, отколкото на мен.

На първия й ден, той най-вероятно ще си вземе работа за вкъщи, ще седи с лаптопа и телефона пред яслата, за да може да я наблюдава (смее се).Твоят съвет към майките, на които предстои да се върнат на работа: 
Ако се връщат на същото място, да отидат преди това да се запознаят с новите колеги, да пият кафе със старите, да разберат настроенията им, за да няма притеснения в първия работен ден.