Преди сериозната подготовка на готвенето за Никулден, ето една рецепта за бърза вечеря. Вероятно за това ястие разполагате с нужните продукти в килера и хладилника.

Рецепти за 2 порциии  

Необходими продукти

  • 400 г сладка царевица от консерва
  • 1 морков
  • 3-4 гъби печурки
  • 1-2 скилидки чесън
  • 2 с.л. зехтин
  • 1 люта червена чушка
  • 1 скилидка чесън
  • ½  ч.л. настърган пресен джинджифил
  • 2 с. л. соев сос
  • 2 с. л. зехтин
  • 1-2 стръка магданоз

Снимка: iStock

Начин на приготвяне

Царевицата от консерва се отцежда. Слага се в тиган със загрят зехтин и се запържва за 2-3 минути. Нарязва се морковът на четвъртинки, суровите печурки на дребно, лютата чушка на дребно без семките и се прибавят към царевицата.

Добавя се настърган джинджифил, парченца люта чушка без семките и пресован чесън. Сместа в тигана се разбърква и се долива соев сос. Ястието се запържва около 2 минути.

Сервира се в купички. Всяка порция се украсява със свеж магданоз.

Бихте ли дали 5 лева за царевица на плажа - отговорите на анкетата ни, вижте в следващото видео:

Последвайте ladyzone.bg във FACEBOOK

Последвайте ladyzone.bg в INSTAGRAM

Последвайте ladyzone.bg в ТIKTOK