Пандемията превърна 2020-а в, меко казано, странна година. Списание „Тайм“ дори задраска 2020 г. на една от своите корици и рисунката бе посрещната от милиони хора по света с облекчителна въздишка, пълна с надежда за ново начало.

С този материал ние няма да задраскваме, но ще сложим чертата, под която ще обобщим всички сватби през 2020 г., които ни направиха впечатление.

И понеже всяка сватба започва с предложение – ето най-милите предложения за брак по време на карантина. „Вирусът направи любовта по-важна от всякога. Връзката между хората е всичко“ – споделя една от щастливите дами.

Интересна бе и увертюрата към брака на двойка, която качи в TikTok видео как танцува на песента на Майли Сайръс Plastic Hearts, с обещание да се ожени, ако певицата коментира поста им. Е, тя го направи!

"Надявам се, че на вас двамата ще ви се получи по-добре, отколкото на мен", коментира 28-годишната певица.

И докато Майли Сайръс влезе в ролята на сватовница, Шон Пен направо се ожени. При това в платформата Zoom. 59-годишният актьор и 28-годишната му приятелка сключиха брак на тайна церемония след 4-годишна връзка.

Актьорът Алекс Петифър, когото любителите на красиви мъжки тела са гледали във филма „Професия стриптийзьор“, също се ожени. Вероятно няма изненадани, че съпругата му е модел – Тони Гарн.

Много влюбени избраха да сключат брак на емблематичната дата 20.02.2020 г. Паолина и Симеон Йотови бяха сред 128-те двойки в столицата, които си казаха „Да” точно в този ден. "За 11 години минахме през весели и трудни моменти, карахме се, обичахме се" – споделя семейството, което има прекрасен шафер на сватбата си – синът им Борис.

Млада двойка от Ухан също избрала 20.02.2020 г. за своята сватба, но епидемията променя плановете им и ги оставя разделени за два месеца.

Символика в датата за брак са търсили и Беатрис и Калоян. Избират 6 септември, за да може да на годишнината от сватбата им винаги да е почивен ден.

„Първата ни среща беше в сладкарница „Романс“ в Симеоново, където 5 часа си говорихме. За първи път срещнах човек, който говори повече от мен“ – сподели със смях Беатрис пред LadyZone.

Заради пандемията Мирослав и Зорница редуцират поканените на сватбата 250 гости почти наполовина. "Получи се – различно, но се получи", сподели Зорница пред bTV.

През изминалата година брак сключи и едно от най-красивите лица на bTV – Алекс Кръстева. „За нас това не беше просто сватба, а празник на любовта“ – сподели водещата на "Тази събота и неделя" пред LadyZone. Тя се врече във вечна вярност на любимия си Владислав Стоянов в Царево.

В Австралия пък брак сключи дъщерята на едно друго лице, известно от телевизионния екран – ловеца на крокодили Стив Ъруин. Бинди се омъжи за свой колега от семейния зоопарк на фамилията Ъруин.

Най-големият син на друга знаменитост – покойния Робин Уилямс, се ожени в Деня на психичното здраве. Актьорът, носител на "Оскар", се самоуби през 2014 г., като едва след аутопсията се оказа, че е страдал от опасен вид деменция. Синът му Зак Уилямс се е посветил на каузата за психичното здраве и затова е избрал точно този ден за сватбата си.

През 2020 г. вниманието ни привлече и момчето със спинална мускулна атрофия, което се ожени за красивата Хана. След 4-годишна връзка Шейн Бъркоу и Хана Ейлуърд сключиха брак! Те станаха известни със своя YouTube канал, в който документират връзката между човек с двигателни проблеми и човек без увреждания.

Няма как да забравим и олимпийската шампионка, която каза "да" на човека, когото успя да освободи от затвора. Баскетболистката Мая Мур се омъжи за приятеля си Джонатан Айрънс, който на 16 получава 50-годишна присъда за въоръжен грабеж и убийство по непредпазливост само по свидетелски показания.

Че за любовта няма граници доказва и Шантал Мелансон, която се омъжи за човека, който я спасява по време на масова стрелба в Лас Вегас.
„Почувствах се в безопасност с него. Не исках да се отделям от него. Той спаси живота ми във всякакъв смисъл“ – спомня си Шантал за трагичната нощ, когато загиват 58 души

През изпитания минават и две брачни двойки, чиито сватбени фотосесии бяха пометени от големия взрив в Бейрут на 4 август 2020 г. За добро или лошо, резкият преход от романтична хармония към внезапен хаос е документиран от двете сватбени камери.

За да разведрим малко обзора, припомняме и една от най-ефектните сватбени изненади през 2020 г. Когато булката е професионален танцьор, забавата е гарантирана!

Безспорно много ефектна бе и сватбата на актрисата Сонгюл Йоден, известна у нас като Инджи от „Перла“. Тя мина под венчило за втори път с приказна дантелена рокля и флорална тиара.

Повече за сватбите в Турция по време на пандемия вижте тук:

С малко гости, но с много аристократичен блясък се омъжи внучката на Елизабет II – принцеса Беатрис. Тя бе със сватбена рокля и диамантена тиара, предоставени от баба й. Диамантената тиара е същата, която кралицата е носила на сватбата си с принц Филип.

С монархически блясък бе и сватбата на австрийската ерцхерцогиня Елеонор, която се омъжи за пилот от Формула Е. 26-годишната булка бе заложила на изчистен модел рокля на Carolina Herrera.

Внукът на писателя Роалд Дал, който е журналист, също се ожени за булка със синя кръв – йорданската принцеса Рая. Първоначалните планове били сватбата да е в Йордания, но заради пандемията тържеството бе на Острова.

Като стана дума за монарси, да отметнем и сватбата на Кресида Бонас, която в периода 2012 – 2014 г. излизаше с принц Хари. Предполагаме, че 31-годишната блондинка живее на „тихо, но комуникативно място“, защото се омъжи за брокер на недвижими имоти.

Като пишем за странната 2020 г., няма как да не споменем 52-годишната актриса от „Спасители на плажа“ Памела Андерсън, която се омъжи на тайна церемония за филмовия магнат Джон Питърс, който със своите 74 г. също не е в първа младост. Първата романтична среща на двамата е била преди цели 30 години. И за двамата това е пета сватба в живота.

Бракът обаче не бе много дълготраен.

Странна е и сватбата на филмовия режисьор Дан Мейс, чиито гости са били от картон.

С единствен свидетел, пасторът, бе сватбата на актьора Денис Куейд в Санта Барбара.

Анастасия и Джош Дейвис от Британска Колумбия се ожениха вкъщи, но пък на улицата ги чакаше много приятна изненада. Вижте каква:

Да не забравим и сватбата на Виолина и Димитър, които се сгодяват през март 2019 г. в Египет. Цяла година подготвят сватбата си за 4 април 2020 г., но извънредното положение променя плановете им.
„Митко кацна от Украйна на 13 март, тъкмо бяха обявили извънредното положение. Обадих му се разстроена. Решихме да подпишем на 4 април, а тържеството да оставим за по-нататък“ – сподели Вили пред LadyZone.

В условията на пандемия се ожениха българката Милена и американецът Итън. Те използваха възможностите на интернет, за да бъдат заедно с колкото се може повече роднини и приятели.

Ерол Ибрахимов, познат като Ерол от „Уикеда“, сключи брак с дългогодишната си приятелка и майка на децата му Люба Халева.

Завършваме обзора с друга артистична сватба. Франки Мюниц се ожени за приятелката си Пейдж Прайс след 2 години годеж. 34-годишният актьор стана известен съвсем млад, благодарение на култовия сериал „Малкълм“, в който играе ролята на раздразнителен и вечно сърдит вундеркинд.