Остин Манфорт вижда за пръв път бъдещата си съпруга Шантал Мелансон в един бар в Лас Вегас на 30 септември 2017 г. Двамата са в града за тридневния музикален фестивал Route 91 Harvest. Мъжът се приближава към дамата, но, както се случва понякога в живота, получава бърз отказ. При това с упрек относно каубойските си ботуши.

„Бях с приятелките си и му казах, че не трябва да ходи на бар с каубойски ботуши“ – разказва 29-годишната Шантал пред списание „Пийпъл“.

Оттам нататък нещата се развиват като във филм. В хода на вечерта Остин прави втори опит и кани Шантал на танц, като този път тя е благосклонна. Двамата започват да си говорят и след няколко часа си разменят телефонните номера.

„Като оставим настрана избора му на ботуши, той беше мил, красив и висок“ – споделя със смях канадката и допълва „Разговорът потръгна много лесно, все едно винаги сме се познавали“.

На следващата вечер Шантал сама кани Остин да отидат на последния за фестивала концерт. В самия край на шоуто обаче от 32-ия етаж на близкия хотел започва стрелба. 64-годишен добре въоръжен мъж стреля по 22-хилядната публика.

„В началото помислихме, че това са фойерверки“ – спомня си 24-годишният Остин. „Скоро обаче разбрахме, че трябва да търсим вариант за оцеляване. Инстинктивно почувствах, че трябва да предпазя Шантал“.

„Спомням си, че лежах на земята и гледах Остин в очите. Опитвах се да проумея какво се случва. После той ме хвана за ръката и побягнахме в търсене на спасение“ – разказва Шантал.

При стрелбата загиват 58 души, а над 800 са ранени.

На другата сутрин Остин и Шантал се сбогуват. Той поема към Сан Диего, а тя към Канада. Двамата обаче продължават да си пишат и не след дълго любовта пламва.

През март 2019 г. те се сгодяват в Калифорния, а по-късно и се подписват в Гражданското. Оставят празненството за 8 май 2020 г., но пандемията осуетява плана им.

„Почувствах се в безопасност с него. Не исках да се отделям от него. Той спаси живота ми във всякакъв смисъл“ – спомня си Шантал за трагичната нощ на 1 октомври 2017 г.

А ние, благодарение на Инстаграм профила им tragedytolove, можем да проследим развитието на техния щастлив романс.