Мирослав и Зорница се женят, но гостите поздравяват младоженците от разстояние. "Събитието се състоя след много напрежение", споделя младоженецът Миро в "Преди обед".

Двамата подготвят тържеството си цяла година, но наложените мерки заради пандемията от коронавирус променят плануваното от тях.

Вместо 250-те гости, които искат да споделят с тях този важен момент, редуцират поканените с почти 50%.

"Получи се - различно, но се получи", разказва Зорница. 

Гостите ги поздравяват, но от разстояние. Родителите и на двамата пък са в Испания, където в онзи момент има много смъртни случаи и страхът е неотменна част от сватбата.

Всеки, който иска да каже "Да" по време на пандемия, трябва да спазва установените правила. Според дизайнера Тоня Атанасова един от добрите варианти да се проведе събитие е то да бъде направено в голямо помещение - с високи тавани, или пък на открито. Разказва, че хорото е неизменна част от ритуала и е трудно да бъде пропуснато.

"А когато се каже "Горчиво" - младоженците не се прегръщат и не се целуват. Човек може да обича и без да целува точно в този момент!", уточнява тя.

Заради пандемията доста младоженци се отказват от тържествата си. Същото се случва и с църковните бракове.

Отец Маринов споделя, че има сериозен отлив сред желаещите църковна венчавка. "Тези, които идват все пак, се съобраяват с изискванията. При ритуала единственото съприкосновение е отпиването от обща чаша. Иначе съобразяваме дистанцията между хората и това те да са с маски в храма."

Цялото предаване може да гледате на btvplus.bg.