След няколко отлагания на датата днес сутринта принцеса Беатрис се е омъжила за Едoардо Мапели Моци без медиен шум и в присъствието само на най-тесен кръг роднини и приятели.

На церемонията в параклиса на замъка Уиндзор са били кралица Елизабет (94), принц Филип (99), бащата на Беатрис – принц Андрю (60), и още двайсетина души.

От официалното съобщение на двореца разбираме, че частната церемония е била в 11 сутринта и е била съобразена с изискванията на властите за спазване на социална дистанция.

Според вестник „Сън“ веднага след бракосъчетанието кралицата е напуснала параклиса, за да участва в церемонията по връчването на рицарско звание на капитан Том Мур.

По план сватбата на внучката на Елизабет Втора с италианския бизнесмен трябваше да е на 29 май, но заради пандемията бе отложена. Церемонията трябваше да се състои параклиса на двореца Сейнт Джеймс, където през 1840 г. са сключили брак кралица Виктория и принц Албърт.

Снимка: Getty Images

Едoардо Мапели Моци се занимава с недвижими имоти и има 4-годишен син от връзката си с американската архитектка Дара Хуанг, с която бяха сгодени, но не стигнаха до венчило.

Според източници от двореца, Беатрис и Едoардо още от самото начало са искали по-скромна сватба. Дори и преди възникването на пандемията в плановете не е било включено пътуване с каляска, както при сватбите на Кейт Мидълтън и Меган Маркъл.

Принцеса Беатрис и Едoардо Мапели Моци се сгодиха през септември 2019 г.