По-голямата дъщеря на херцога и херцогинята на Йорк и внучка на кралица Елизабет Втора – Беатрис, се е сгодила за своя приятел - бизнесмена Едoардо Мапели Моци, съобщават в официално изявление от Бъкингамския дворец.

Предложението за брак Моци отправил в Италия, докато двамата били на ваканция там по-рано този месец. А само преди дни двойката се върна от Рим, където присъства на сватбата на своята близка приятелка Миша Нону – събитие, което беше уважено от още кралски особи като принцеса Юджини, Меган Маркъл и принц Хари.

Ето и как изглежда годежният пръстен:

Снимка: Instagram/Facebook

Засега оскъдните подробности, които се дават за предстоящата сватба, е, че тя ще се състои през следващата година. Двамата годеници споделят в общо изявление:

„Много сме щастливи да съобщим новината за годежа ни. Развълнувани сме да предприемем това приключение заедно и нямаме търпение да се оженим.“

Трите снимки, които бяха разпространени и придружаващи анонса за годежа им са направени от по-малката сестра на принцеса Беатрис – Юджини, която в края на миналата година също каза ДА на своя любим. Вълнението си Юджини сподели в профила си в Инстаграм:

Всъщност този радостен момент от живота им е запечатан и от професионален фотограф в поредица от снимки. Вижте ги:

Спекулациите около връзката между принцеса Беатрис и Едоардо, който приятелите наричат просто Едо, започват през ноември миналата година. Слуховете, че двамата се запознават малко преди това се оказват съвсем неверни, защото Едоардо е близък приятел на семейството на Беатрис от дълги години. Първата официална поява на двойката беше през март месец тази година.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Медиите на Острова побързаха да опровергаят хората, които смятат, че Моци е с Беатрис заради парите. През 2007 година Едо основава фирма за недвижими имоти, на чиято е изпълнителен директор и до днес. Компанията е специализирана в намирането и продажбата на домове на заможни клиенти. В момента той е мултимилионер.