Миналата седмица Бъкингамският дворец съобщи за годежа на принцеса Беатрис (внучка на Елизабет Втора и братовчедка на принцовете Хари и Уилям) с нейния приятел Моци, но не футболиста на „Лудогорец“, а бизнесмена Едoардо Мапели Моци.

На официалните кадри добре се вижда годежният пръстен на 31-годишната принцеса и медиите веднага се допитаха до специалисти за цената му и посланията, които носи той.

Бижуто с 3,5-каратов диамант е направено от дизайнера Shaun Leane по указания на бъдещия кралски зет Моци. Разбира се, производителят не съобщава цената, но според експерти от 77Diamonds.com пръстенът струва между 74 000 и 100 000 долара.

Точната цена не може да бъде определена, защото тя зависи от качеството на централния скъпоценен камък в композицията.

Специалистите коментират, че пръстенът е много модерен и се откроява от кралските годежни аксесоари на Кейт Мидълтън и Юджини, които бяха с цветни камъни.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Пръстенът на Беатрис напомня много за стила ар деко, което според бижутери е "very on trend", тъй като през 2020 г. ще отбележим един век от появата на това течение в изкуството.

Пръстенът е с натурални диаманти, което е най-логичният избор за принцеса – коментират експертите и припомнят, че това е най-древното нещо, което човек може да притежава. Натуралните диаманти са се образували в недрата на земята преди повече от 1 милиард години.

Принцеса Беатрис и 35-годишният магнат в сферата на недвижимите имоти Едoардо Моци са двойка от септември 2018 г., но се познават от деца.

Моци вече има един неуспешен годеж с американската архитектка Дара Хуанг. Двамата не стигнаха до венчило, но имат 3-годишен син.

Сватбата на Беатрис и Едoардо ще бъде през 2020 г., като точната дата все още не е обявена.