На 4 август 2020 г. две булки в Бейрут позират пред сватбените си фотографи в най-щастливия си и вълнуващ ден. В един момент се чува страшен тътен, а няколко секунди след това взривната вълна чупи прозорците и помита всичко наоколо. За добро или лошо, резкият преход от романтична хармония към внезапен хаос е документиран от двете сватбени камери.

Една от булките, Ханна Фанус, която на 15 август навърши 28 години, споделя пред „Ройтерс“: Изживяхме голям стрес, защото в нашия регион сме преживели много тежки моменти. Искаме по-добър и по-спокоен живот от този в момента.

Ханна Фанус и съпругът й Амин Шемли се завърнаха на мястото на сватбената сесия 10 дни след взрива. Какво още споделиха те пред „Ройтерс“ – вижте тук:

Другата булка, чийто празник бе внезапно прекъснат, е 29-годишната Исраа Себлани. Пред CNN тя споделя:
Районът, където снимахме, е много хубав, но веднага се превърна в призрачна сцена с много прах, стъкла и кървящи хора, които крещят. За щастие, никой от нашите гости не беше засегнат.

Себлани е лекарка, която живее в САЩ. Тя е пристигнала в Бейрут три седмици по-рано, за да се подготви за сватбата.

„Бях толкова щастлива, че се омъжвам. Родителите ми бяха много горди да ме видят в бялата рокля, като принцеса. Изведнъж се чу взрив и помислих, че ще умра“ – споделя тя.

„За секунда небето почерня. Веднага след взрива се обадих на жена ми и дъщеря ми, за да им кажа, че съм добре и да не излизат никъде“ – разказва сватбеният фотограф Махмуд Накиб.

Кадрите, които е заснел, можете да видите тук: