Принц Хари и Меган отбелязаха първия рожден ден на сина си Арчи. По случай празника Меган сподели сладко видео, в което чете на сина си книжката за "Патето заек".

През 2019 г. на 6 май Меган и Хари посрещнаха на бял свят първото си дете. Въпреки че събитието беше очаквано, кралските наблюдатели излязоха с доста объркващо съобщение по повода. От Бъкингамския дворец пуснаха изявление, потвърждаващо, че Меган е започнала да ражда "в ранните часове на сутринта". Във втората обявена информация обаче се казваше, че тя е "родила син тази сутрин в 5.26 часа". 

Двете известия бяха направени в рамките на по-малко от 20 минути една след друга.  

 

Защо е тази мистерия?

Противно на информацията, които твърдеше, че Меган е планирала домашно раждане в Уиндзор, тя ражда малкия Арчи в болницата в Портланд, Лондон. По-късно става ясно, че Меган и Хари са били транспортирани в болницата още предната вечер. Малкият Арчи всъщност се е родил рано сутринта, точно в посочения по-горе час. В акта му за раждане, издаден на 17 май 2019 година, майка му и баща му са записани като принц и принцеса на Обединеното кралство. По-късно Хари и Меган се отказаха от титлите си и произлизащите от това привилегии. 

Малко по-късно на същия ден (6 май 2019 г.) семейството се връща във дома си във Frogmore House. В изявление Хари споделя, че бебето е момче и че всички се чувстват много добре. По това време името му още не е обявено.

Попитан какво е да присъстваш на раждането, той отговаря: "Не съм бил на много раждания. Това определено е първото ми. Беше невероятно, и както казах - много се гордея с жена си."  

Само 2 дни по-късно, на 8 май, верни на думата си, Меган и Хари гордо представиха сина си на света. Вижте кадри от церемонията във видеото.

„Минаха само два дни и половина и ние сме много развълнувани, че имаме своя малък пакет  радост“, споделиха те. По-късно същия ден двойката потвърди името на сина си - Арчи Харисън Маунтбатън-Уиндзор. 

Как реагираха от Бъкингам?

По повод първия рожден ден на малкия Арчи принц Чарлз сподели умилителна черно-бяла снимка в профила си в Инстаграм от преди година (виж по-горе). Текстът към нея гласи - "Честит рожден ден на Арчи, който днес навършва една годинка. Тази снимка на Арчи и дядо му е направена след кръщенето му през юли 2019 г."

Посланията към снимките за рождените дни на членовете на фамилията, които се споделят в официалния профил в Инстаграм, са кратки и почти еднакви като съдържание. За сравнение текстът под снимката за рождения ден на принц Луи гласеше - "Честит рожден ден на принц Луи, който днес навършва две години. Младият принц в радостна прегръдка със своя дядо, принцът на Уелс.“