„Първата ни среща беше в сладкарница „Романс“ в Симеоново, където 5 часа си говорихме. За първи път срещнах човек, който говори повече от мен“ – споделя със смях Беатрис, която от месец е щастливо омъжена.

Всичко започва през 2017 г., когато Калоян й изпраща покана за приятелство във Фейсбук. Тя приема поканата, защото вижда, че имат общи приятели, а и са учили в един и същ университет. Впоследствие се оказва, че са живели на един етаж в един и същ блок на Студентски град, но в различни години.

Двамата заживяват заедно през септември 2018 г., а предложението за брак идва на яхта в Босфора, до Истанбул, минути след посрещането на 2020 година.

Снимка: Балин Балев

„Има хубава символика в това да ми предложи брак на границата между два континента. В хода на празничната вечер усетих, че замисля нещо. Тогава си дадох сметка защо толкова много настояваше да посрещнем Нова година само двамата, без приятели. Той даде телефона си на една жена, така че предложението за брак го имаме на видео, но е само за нас си. Не го показваме на други. Когато другите туристи разбраха какво се случва, започнаха да викат „Горчиво!“. Една двойка с 40-годишен брак дойде да ни поздрави“ – разказва Беатрис пред LadyZone.

Снимка: Балин Балев

След стихването на емоциите двамата влюбени започват да избират дата за сватбата. Единият вариант е 20 юни 2020 г. Хем времето е хубаво, хем има много двайсетици. Другият вариант е 20.09.2020, като съображенията са същите. В крайна сметка обаче те избират 06.09.2020, което има следното предимство – „на годишнината от сватбата винаги ще е почивен ден“.

Седмица след като запазват ресторанта, идва карантината и подготовката на сватбата минава в режим „пауза“. За щастие, на 6 септември ограниченията са минимални и се отнасят за ритуалната зала – допускат най-много 10 души, които трябва да са с маски.

Снимка: Балин Балев

На самото тържество в парк хотел „Витоша“ присъстват 65 души, като има гости от Англия и Кипър. Заради пандемията не успява да пристигне от Лондон една от шаферките, както и няколко гости от Италия.

Една от изненадите е речта на кума, чието име също е Калоян, който я написва под формата на акростих с буквите от имената на младоженците. Празненството си има също така огнено шоу и изпълнения от фолклорен ансамбъл.

Снимка: Балин Балев

„За нас беше удоволствие да си организираме сами сватбата. Единствено около карантината имаше напрежение. Наехме фирма единствено за украсата и те се справиха чудесно“ – разказа ни Беатрис Тотева.

А ние се свързахме и с фотографа на сватбата Балин Балев, тъй като разбрахме, че някои от кадрите са с ефект „картина“. В тях фотографът добавя при обработката допълнителни елементи – например воала на булката и източника на светлина.

„Винаги търся различното и така попаднах на украински фотограф, който предлага онлайн обучения за създаването на ефект "картина" върху снимките. Инвестицията не беше малка, както и времето, прекарано в обучение. Имах притеснения, тъй като се оказа, че обучаващият е художник, а аз не съм. Но пък съм упорит и не се отказвам, затова малко по малко започнах да развивам предадените умения. Оказа се доста трудоемко. Чрез дигиталните инструменти съм свикнал доста бързо да си обработвам кадрите, а за една "картина" се е случвало да прекарвам цели дни, докато я завърша. Страшно увлекателно е. Опитите ми да доближа фотографиите си до картина, наподобяваща живопис, за мен е истинско удоволствие. Надявам се и хората да ги харесат“ – сподели Балин Балев пред LadyZone.

В тази галерия можете да видите още негови „картини“ от други сватби.