Иван Лечев гостува в „Преди обед“ (bTV), за да коментира последните събития в „Гласът на България“, както и да сподели за първите опити на семейството му в зеленчукопроизводството в село Поибрене. Ето накратко неговите думи.

Със Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени“ май направихме първите концерти на живо в България след карантината. На 22 май бяхме в Павликени, а снощи бяхме на площада в Благоевград. Страшен купон и кеф! Голямо удоволствие е да излезеш отново пред публика. Концертът сякаш приключи за секунда. Единствената разлика е, че нямаше как хората после да се снимат с нас.

Колкото до нокаутите в „Гласът на България“, най-трудното ми решение беше да се разделя с Алмир Исмаили. Много харесвам гласа му, но все пак Жоро и Пламен са по-голяма класа. По-готови са за сцена.

Във всеки отбор има силни изпълнители. Елена Сиракова е много голяма конкуренция. Сашо Славчев също.

След разговора ни се връщам в село Поибрене, където прекарахме карантината. На Жени баща й е купил навремето стара къща, над 100-годишна, която ние я стегнахме.

Снимка: Личен архив

Посадихме 75 корена домати, чушки, краставици и всякакви такива удоволствия. Всичко това го правим с помощта на местния учител Тодор Маринов, с когото толкова се сприятелихме, че му станах кум.

Снимка: Личен архив

Скоро bTV навършва 20 години и съм много горд, че бях част от екипа, който създаде телевизията. Направих цялата музикална опаковка на медията. Беше трудно, защото сроковете бяха много кратки. Лягах си в 21 ч. и ставах в три, за да композирам на спокойствие до сутринта. За мен това е най-добрата телевизия в България.

Вижте целия разговор, в който от село Поибрене се включи и Жени, съпругата на Иван Лечев. Живото включване е чудесно озвучено от славейчетата в двора.

Снимка: Личен архив

Снимка: Личен архив