Звездата от "Бриджъртън" Реге-Жан Пейдж е обявен за най-красивия мъж в света според древен научен метод. Установено е, че 34-годишният актьор, изиграл Саймън Басет, херцога на Хейстингс в хитовия сериал на "Нетфликс", има 93,65% точност според гръцкото Златно сечение на красотата Фи, което измерва физическото съвършенство. „Бриджъртън“ е американски романтичен и исторически телевизионен сериал, базиран на поредица от романи на Джулия Куин.

Списъкът е съставен с помощта на най-новите техники за компютърно картографиране от лицевия хирург от Харли Стрийт д-р Джулиан Де Силва, който използва технологията в работата си.

Звездата от "Мъже в черно" Крис Хемсуърт е на второ място с 93,5%, хубавецът от "Черната пантера" Майкъл Б. Джордан е трети с 93,46%, а певецът Хари Стайлс е четвърти с 92,30%.

Д-р Де Силва, който ръководи Центъра за съвременна лицева козметична и пластична хирургия на Харли Стрийт, Лондон, обяснява: "Тези съвсем нови техники за компютърно картографиране ни позволяват да разгадаем някои от загадките на това, което прави някого физически красив, и технологията е полезна при планирането на операциите на пациентите".

Femail разкрива топ 10 на най-красивите известни мъже в света с обяснението на д-р Джулиан де Силва защо са толкова желани и къде са били отбелязани.

Снимка: Getty Images

1. Реге-Жан Пейдж - 93,65%

Реге-Жан Пейдж е категоричен победител, когато всички елементи на лицето са били измерени за физическо съвършенство.

Д-р Де Силва обясни: Реге печели заради класически красивото си лице и великолепните си кафяви очи. Той получава най-висок резултат за разстоянието между очите си, а разположението на очите му също е оценено високо. Перфектно оформените му устни също получават висока оценка, а единствената малко по-ниска оценка, която получава, е за ширината и дължината на носа.

Снимка: Getty Images

2. Крис Хемсуърт - 93,53%

Д-р Де Силва заяви: Крис Хемсуърт е победител с малко, когато всички елементи на лицето бяха измерени за физическо съвършенство. Хемсуърт сега е една от най-големите филмови звезди в света, след като за пръв път се прослави благодарение на изчистената си външност в австралийската сапунка "Home and Away".

Той има старомодния блясък на идолите от матинетата на холивудските звезди от миналото и това е много важно при измерването на класическата красота.

Снимка: Getty Images

3. Майкъл Б. Джордан - 93,46%

Американският актьор, известен с ролите си в "Черната пантера" и "Крийд", също излезе с високи оценки.

Д-р Де Силва каза: Актьорът Майкъл Б. Джордан е на второ място и оглавява класацията за широчина и дължина на носа си, а за брадичката си остава втори. 35-годишният сърцеразбивач зарадва екраните с изпълненията си във "Фантастичната четворка" и "Лигата на справедливостта" и му предстои да участва в "Крийд III".

4. Хари Стайлс - 92,3%

Д-р Де Силва каза: Хари Стайлс се класира на четвърто място и получава почти перфектните 99,7 процента за брадичката си. Той е на второ място за разстоянието между очите си. Не е изненадващо, че той бързо се превръща в разбивач на филмови сърца, както и в певческа суперзвезда".

5. Джуд Белингам - 92,22%

Сензация на Световното първенство по футбол и то не само заради футболните и спортните си способности.

Д-р Де Силва заяви: Чудесно е да се види, че футболната звезда на Англия Джуд Белингам има толкова високи резултати.

Той обясни, че Белингам е получил висока оценка заради почти перфектното разположение на устните и носа му. Цялостната форма на лицето му е една от най-ниските оценки в първата десетка.

6. Робърт Патисън - 92,15%

Актьорът е в челната петица за почти всички категории заради класически оформените си черти и "чудесно изсечената си челюст".

Д-р Де Силва каза: Единственият му резултат под средния е за устните, които са малки и плоски.

7. Крис Евънс - 91,92%

41-годишният актьор е обявен за най-сексапилния жив мъж на списание „People“ през 2022 г. и разбива сърцата на мнозина още от дебюта си във филма "Жестоки хора" през 2005 г.

Д-р Силва заяви: Звездата от "Капитан Америка" наистина притежава онзи класически изваян холивудски вид, получавайки висока оценка за разположението на очите и почти перфектната хармония на контура на лицето му.