1. Да измиете пилето преди готвене
По този начин може да разпространите бактериите, които живеят върху суровото месо, по цялата мивка и кухня. По-добре е просто да подсушите пилето със салфетка преди да го готвите.
2. Да мариноватe твърде дълго месото в лимонов сок
Месото може да стане твърде кашкаво и меко от това. Пилето трябва да се остави в лимонената марината за не повече от 2 часа.
3. Да сложите прекалено много парчета пиле в тигана едновременно
По този начин парчетата месото ще залепнат едно за друго, а кожата ще се препържи. Ако сложите по-малко парчета и оставите разстояние помежду им, месото ще стане крехко с хрупкава кожичка.
4. Режете месото веднага след готвене
Ако го правите всички сокове на месото се изливат и то става сухо. Добре е да го оставите да почине за 15 минути, преди да го направите на парчета. Соковете на месото остават в него и не се изливат в чинията.
5. Разбърквате парчетата пиле със зеленчуците заедно
Соковете от пилето правят зеленчуците меки и кашкави. Сгответе първо пилешкото месо. Извадете го от тигана, след което сложете още мазнина и гответе зеленчуците (лук, моркови, карфиол). Когато са готови, върнете късчетата месо в тигана и разбъркайте, за да се смесят вкусовете.