Ако все по-често посягаме към сутрешната чаша кафе с нежелание, проблемът може да не е в самата напитка, а в това, което добавяме към нея. Някои съставки могат да променят богатия естествен вкус на кафето. И дори нещо повече - могат да повлияе негативно на здравето ни.

Кои са тези добавки - ето какво споделят баристите пред специализирания сайт Eat This, Not That!

Протеин на прах

Дневният прием на протеини е изключително важен. Но да превърнем кафето си в странна каша не е решението. Истинската кафе напитка трябва да е балансирана и с определена гъстота. Добавянето на протеинов прах нарушава всички елементи на правилната консистенция.

Изберете магазин

Разгледай онлайн нашите промоционални брошури

Цените са валидни за периода на акцията или до изчерпване на наличностите. Всички цени са в лева с включен ДДС.
Advertisement

Изкуствени подсладители

Синтетичната добавка заглушава богатите, сложни вкусове на кафената напитка. Сутрешният ритуал с кафето трябва да подкрепя цялостното ни благополучие с чисти, здравословни съставки, които енергизират и подхранват. А не с химикали, които могат да бъдат вредни за здравето ни.

Оризово мляко

В днешно време има много алтернативи, които хората използват като заместител на млякото. И ако овесеното или бадемовото могат да се използват с чиста съвест, то оризовото е по-добре да се избягва - защото е с ниско съдържание на протеини и не се разтваря добре. И не е добра идея за лате и капучино.

Продукти с висока киселинност

Щипка лимон може и да добавя приятен вкус към водата, но по отношение на кафето е „съвсем друга история“. В някои някои европейски страни да се прибави лимон или цитрусов плод към лате или капучино е почти традиция. Но това не е добра идея.

Основната причина е, че вероятно ще пресекат млякото, ако в кафето има прибавено има такова. Особено ако напитката е гореща.

Изкуствена сметана

Това е нещо, което хората често слагат в кафето си. Но изкуствената сметана всъщност е най-лошият „нарушител“, особено от здравословна гледна точка – пълна е с хидрогенирани масла, сгъстители като карагенан и дори диацетил, които са силно възпалителни и дори токсични за човешкия организъм.  

Изкуството да приготвяш ароматно кафе - във видеото.

Последвайте ladyzone.bg във FACEBOOK

Последвайте ladyzone.bg в INSTAGRAM

Последвайте ladyzone.bg в ТIKTOK