Джени и Джеймс Каспър посрещат на бял свят еднояйчни тризнаци, за които шансовете да бъдат заченати и родени са 1 на 200 милиона.

Родителите, които живеят в графство Йоркшир, Англия, се учудили, когато разбрали, че очакват близнаци, шансовете за които са 1 на 250. По време на прегледа в 12 гестационна седмица обаче става ясно, че бебенцата всъщност са три. А на следващия преглед, който бил в 20 гестационна седмица, 27-годишната Джени и 26-годишният Джеймс разбрали, че бебетата са еднояйчни.



Трите момиченца – Харпър-Гуен, Марвела и Евалин се раждат на 31 март, 9 седмици преди термина. Те тежат едва по малко над килограм.



Тризнаците трябвало да прекарат 6 седмици в отделението по неонатология в болницата в Йорк, преди да бъдат изписани и да се приберат в дома си.

Така Джени и Джеймс става родители на 5 момичета – двамата имат и 2 по-големи дъщери – Даника на 10 и Габриела на 4 години.

Младият баща споделя, че цялата ситуация изглежда „нереална“, но и че семейството се чувства чудесно:


"Невероятно е, че вече са си у дома, това ни кара да се чувстваме по-сигурни, като знаем, че сме ги прибрали вкъщи.“


Щастливият татко заявява още, че трите момиченца са абсолютно еднакви и за да не ги бъркат първите дни у дома, са оставили гривните от родилното на ръцете им.



„Сега имаме специални седалки и столове за скачане за всяка от тях. Всеки път ги слагаме на един и същи стол, за да знаем кой кой е.“

Джени и Джеймс споделят още, че в семейството им няма други близнаци или тризнаци. Трите момичета са заченати по естествен път и са споделяли една плацента по време на бременността.

Вижте историята на най-малките и преждевременно родени близнаци, които оцеляват: