В MasterChef България не само ухае апетитно заради вкусните ястия в чиниите. За очите също има наслада. Няма как да не сте забелязали разкошните бижута, които са част от визията на chef Силвена Роу. И на нас ни направиха впечатление, затова решихме да научим повече за тях. За дългите обеци с пера, диадемите с едри камъни и шикозните гребенчета ни разказва Силвия Маркова, стилист на Силвена Роу за MasterChef.

Тя потвърждава за Ladyzone.bg нещо, което, като жени, предполагахме - Силвена носи в себе си изключително благодатна за всеки стилист екстравагантност.

"Тя има доста еклектичен вкус, който е формирала в хода на един супердинамичен и интересен живот на различни места по света – всяко от които със собствен дух – Франция, Турция, Великобритания, Дубай. Не само бижутата, но и цялостният й имидж са подчинени на силното й усещане за индивидуалност и внимание към детайлите."

В началото на съвместната им работа chef Роу показва някои от своите лични луксозни бижута. За да реализират същата линия, от екипа решават, че аксесоарите ще се изработват за всеки отделен епизод. "В този смисъл всяко бижу, което виждате на екран, е уникат", издава ни Силвия. 

Бижутата кореспондират и с експанзивния й характер и цветущ език на Силвена Роу. Струва ни се, че никой друг, освен нея, не може да говори така елегантно за секса в сармите с манатарки и да носи дълги обеци с черни пера едновременно.  Научихме и тяхната тайна. За обеците говорим, сармите, макар че сигурно са вкусни, за момента оставяме на заден план. Перата за обеците са щраусови, паунови или синтетични.Всъщост изборът на всички елементи от стила на шармантната кулинарка е резултат от екипна работа и разбирателство. "Силвена има ясна представа за това как иска да изглежда. Доверието е много важно в нашата работа. В един момент то се проектира в общ инстинкт за всеки детайл. Точно това постигнахме и то се вижда на екран", споделя Силвия. 

Като аксесоар едрите бижута са специфични. Те не подхождат на всеки. Но шеф Силвена Роу не е от тях.

"Рядко комбинацията между къса коса и пищни бижута може да стои толкова изискано, както при Силвена, без да доминира агресивно във визията. Напоследък все по-силно се откроява тенденция в използването на аксесоари за коса. Затова във визията на chef Роу използваме различни интересни подобни елементи – гребенчета, шноли, диадеми, тиари.

Подобно на едно завършено ястие, в което всеки малък детайл формира безупречния вкус, и по отношение на визията си екстравагантната кулинарка държи на всяка подробност. Тя е отворена да експериментира и затова в предаването се прилагат различни смели цветови решения.

Всички бижута са изработени от изключително талантливи български дизайнери. Това са Гергана Пеева и Бранко Андреев, както и Катя Генчева. 

Освен разпознаваема с бижутата си, chef Роу има и друга запазена марка - косата.

"Всяко решение, свързано с нея, трябва да е много добре помислено. Аксесоарите за коса станаха много органична част от екстравагантната визия на шеф Роу."Следвайки този принцип, виждаме Силвена Роу и с изискано гребенче в косата, и с диадема. 

И ако си мислите, че вече сте видели всичко - лъжете се.

"Стремежът да лети и интелектът превръща един готвач в chef на високо ниво", казва Силвена Роу, когато дегустира бисквитата сабле бретон с бял шоколад на Мария. А когато си вдъхновяваща жена, да носиш специално бижу е някак съвсем логично. А най-впечатляващият детайл във визията на Силвена тепърва предстои да видите. Това ще се случи в последния епизод на MasterСhef.

Изработката му е резултат от работата на трима души, трудили се в продължение на 200 часа.

"Рядко ми се е случвало да разполагам със свободата да създавам толкова специални дрехи и аксесоари. Продуцентите на предаването от bTV обаче имаха също много амбициозна и необикновена представа за това как да изглежда предаването, тримата ментори и в частност самата Силвена, която според мен се превърна в пример за подражание", завършва разказа си Силвия. 

И определено уникалното и екстравагантното, което много хора ще запомнят от MasterChef, не е само в чиниите. 

Още снимки разгледайте в галерията.