"Изборът" от д-р Едит Егер е една много специална книга – авторката й е оцеляла през Холокоста, а днес - на 92-годишна възраст, продължава да пътува по света и да помага на хората да се избавят от мрака на собствения си ум.

Наричат Едит Ева Егер "Ане Франк, която оцеля", защото шестайсетгодишната унгарска еврейка има късмета да остане жива в лагерите на смъртта. Пише книгата си на деветдесетгодишна възраст като разказ за оцеля­ването си, за изцелението си и за хората, на които е помогнала да се освободят от травмите си.

Сравняват "Изборът" с класиката "Човекът в търсене на смисъл" на Виктор Франкъл. Менторството и приятелството на Франкъл помагат на Едит Егер преживяното и да разбере, че "от истинско значение е не какво ние очакваме от живота, а какво животът очаква от нас".

Едит Егер емигрира през 1949 г. със семейството си в САЩ. Завършва психология с докторат и като клиничен психотерапевт помага на пациентите си да освободят вътрешните си сили. Тя ни учи, че няма голямо и малко страдание, и че всеки може да извърви пътя към излекуването си, стига да си даде шанс.

"Не мога да си представя по-важно послание за нашата съвременност. Книгата на Егер е триумф и трябва да бъде прочетена от всеки, който мисли, както за вътрешната си свобода, така и за бъдещето на човечеството", пише Лори Готлиб в "Ню Йорк Таймс".

Бил Гейтс включва "Изборът" сред петте книги, които всеки трябва да прочете, защото "много хора може да намерят облекчение в съветите на Едит Ева Егер за справяне с трудните ситуации".

Прочетете откъс от "Изборът" от д-р Едит Егер, която излиза от издателство "Рива". >>>