ОВЕН 

Работа: Начинания през август ви носят успех, ако сте ги обмислили и преценили рисковете и възможните загуби, вместо по овнешки да се втурнете с рогата напред към провала си. Подредете по важност задачите си за месеца и се заемете с краткосрочните и доходните, вместо да се разпилявате в губещи времето ви занимания, защото не надмогвате любопитството си. Не ви съветвам, ако имате високи приходи, да инвестирате заради капризите на ваши близки или на приятел, който "разчита" на вас, но своя полза.

Здраве: Почивайте си и пътувайте в почивните дни, ако искате да сте винаги в добра форма и да не вредите на зрението и главата си. Поне за седмица заминете на море, като не пропускате да спортувате. Предпазвайте се от проблеми особено в дните 14-17 август, когато, когато Луната е във вашия знак.

Любов: Семейните се сблъскат с неочаквани проблеми в брака заради интригите на съседи, а ревността на половинките им е нещо обичайно. С разправии няма да постигнат нищо. Трудно ще докажат правотата си, затова е най-добре да оставят всичко на времето, за да съхранят брака си и хармонията, ако са щастливи, това е най-важното, а ново начало най-лесно се поставя, стига да си струва. Анализирайте не само грешките на партньорите си, а и своите. 

Снимка: Getty Images

ТЕЛЕЦ 

Работа: Август изисква от вас да сте търпеливи, тактични и да се стремите към хармонични отношения на работното място, за да не се окажете използвани и наранени. Ако проявите съчувствие и дадете заем, без да е заслужен, дори и на ваши роднини, ще си спечелите врагове заради завистта, че имате и веднага вадите парите от джоба си.  Ако сте взискателни ръководители, държите на уважение, коректност и на отговорност към възложените задачи, вашите подчинени  с желание ще подкрепят интригата, за да ви отмъстят.

Здраве: Наложете си спокойствие и съхранете здравето си, без да изпадате в паника, ако усетите неразположение. Не забравяйте, че почивката е важна за вас, а в дните 17-19  август, когато Луната е във вашия знак се предпазвайте от простуди и в горещите летни дни.

Любов: Бъдете отговорни съм семейните си задължения и обръщайте повече внимание на децата си. При конфликти в дома ви проявете такт и търпение, обяснете къде според вас се корени проблемът и всичко ще отмине без последици. Ако ви предстои сватба на някои от вашите пораснали деца, не бъдете крайни с поведението си, защото намесата ви е неуместна. Те решават сами своето бъдеще. 

БЛИЗНАЦИ
 

Работа: Месецът ви дарява възможност за запознанства, неочаквани срещи с ваши бивши делови партньори, с които може да сте поканени на обща научна или бизнес конференция,  свързани с професионалната ви дейност. Обменете полезни мнения. Споделете очакванията си, но внимавайте кого допускате в живота си. Ако сте уморени, си вземете отпуск за седмица. Не бива да уволнявате и назначавате нови служители, да подменяте екипа си, защото преценката ви за новите кандидати няма да бъде реална.

Здраве: Използвайте почивните дни за отдих, но се предпазвайте от прояви на алергии, ако имате хронични страдания. Бъдете внимателни в периода 19-22 август, когато Луната е във вашия знак.

Любов: Съветвам тези от вас, които са създали семейство, да не изнервят брачната си половинка с постоянните си телефонни разговори по делови въпроси, ако са в отпуск, защото съмненията в изневяра, прикрита зад формата на спешна работа, са им гарантирани. Имате право на    изневери и категорично решение за развод, ако сте нещастни и проявявате търпимост заради децата, но направете крачката цивилизовано, месецът го позволява.

РАК 

Работа: През август трудностите са ваше ежедневие, нервността ви е върхова, но успявате да се владеете и осъзнаете, че е време да промените нещо в живота си.  Във ваша полза е да не уговаряте инвестиции, дори и да сте ги планирали. През целия месец бъдете бдителни, защото сте обградени от неблагонадеждни партньори заради нечия височайша протекция. Не е възможно да ги обучите, нито да им плащате за безхаберието и мързела, защото не желаят да работят, а очакват парите си за това, че дишат вашия въздух.

Здраве: Здравето ви е нестабилно защото както винаги забравяте почивката си. Предпазвайте се от стомашни проблеми, ако сте на почивка, особено в дните 22-24 август, когато Луната е във вашия знак.

Любов: На семейните с проблеми в отношенията ще е от полза в този месец на трудности да спрат да проявяват постоянни    капризни и непрекъснато да мърморят и недоволстват в очакване да ги съжаляват и изслушват. Живеете в противоречие със заложеното ви от Съдбата, не дарявате разбиране към проблемите на близките си и не бива да очаквате да ви обгрижват. В един момент скандалите са неизбежни, защото сте си позволили да се самовъзвеличавате. 

Снимка: istockphoto.com

ЛЪВ 

Работа: През август сте обсебени от желанието да предприемате непосилни за вас промени, замаяни от успехите, които пожънахте през изминалите месеци, но сте прекалено уморени и трудно взимате сами верните решения. Единственият начин да сте сигурни в успеха си, е ако сте били прозорливи и сте планирали месеца си така, че да се заемете с постижими цели. Във ваша полза е да пътувате зад граница и да подпишете договорите с партньори, които търсят вашето съдружие, дори и ако не е финансово.

Здраве: През август обърнете внимание на здравето си и ако сте на море, не прекалявайте с престоя на слънце. По-добре е да сте с по-умерен тен, вместо със сърдечни проблеми. Бъдете отговорни към себе си и не залитайте в крайности в периода 24-27 август, когато Луната е във вашия знак.

Любов: Създалите семейство да не прекаляват с пътуванията, особено зад граница, през този месец, защото отдалечават не само брачната си половинка, но си създават проблеми и със своите роднини, които се чувстват забравени. Съветът ми е да заведете децата и половинката си на почивка. Предпазвайте се от флиртове на плажа. С поведението си ще позволите на новите си познати да градят кули от мечтания, в резултат на което да пожелаят да ви обвържат и да съсипят брака ви. 

ДЕВА 

Работа: Август ви носи успехи, ако съумеете да си помогнете, като най-напред с лекота оправите отношенията си с хора, за които бяхте убедени, че няма как да  спечелите на ваша страна. Бъдете готови на компромиси, но не на всяка цена. Стабилността, която постигате, не допуска начинания. Ако имате намерение да привлечете нови делови партньори, сторете го с такт и търпение при разговорите. Планирайте преговори за инвестиции, но само ако се отнасят за  ваши проекти. Ако приемете инвестиции в проекти на ваши колеги или познати, ще търпите сериозни загуби.

Здраве: Почивката през целия месец е задължителна, за да не навредите на здравето си. Бъдете отговорни към себе си и не допускайте преумора, за да не се окажете на легло за дълго време. Бъдете внимателни, когато подбирате храната си и забравете за алкохола в периода 1-2 и  27-29 август, когато Луната е във вашия знак.

Любов: Семейните, проявили ината и несговорчивостта си и отдалечили партньорите си, имат шанса да изтрезнеят от опиянението на своята „правота“, да притъпят ината си и се опитат да залепят счупеното гърне на отношенията си. Тези от вас, които доказано не са щастливи в брака поради различни причини, да обмислят раздяла и развод. Не си струва да агонизират в неразбирателство, водещо към болести. 

Снимка: iStock

ВЕЗНИ 

Работа: През август забравете за начинанията, защото месецът е подходящ да стабилизирате постигнатото. Във ваша полза е през целия месец да не предприемате промени на работното място, ако не са належащи и важни за вас, но дори и в този случай не се надявайте нещата да се случат безпроблемно. Бъдете прозорливи, защото може да се окаже, че точно тези ваши подчинени, които ви ядосват, при това не умишлено, а така общуват в живота, са най-добрите и е във ваша полза да ги задържите на работа.

Здраве: Бъдете отговорни към себе си, за да избегнете проблемите. Спортувайте. Тези от вас, които страдат от наднормено тегло да се подложат на разтоварващ режим особено в периода 2-4 и 29-31 август, когато Луната е във вашия знак.

Любов: През целия месец отношенията във вашето семейство са спокойни, имате нови познанства, приятелства, делови партньорства, които се харесват и на вашата брачна половинка, но имате и дразнители  сред вашето роднинско обкръжение, които без да ги познават, „не ги одобряват", каквото и да значи това. С право се гневите заради намесата им в личния ви живот и опит са съсипят брака ви. Не допускайте грубо и агресивно да приключите отношенията си.

СКОРПИОН 

Работа: Възползвайте се от изискването на Венера да се вгледате в себе си, за да си направите анализ и себеанализ през август, като прецените дали не сте допуснали грешки в поведението си. Месецът позволява да ги поправите, за да не губите приходи. Участието ви в чужди проекти, свързани с големи инвестиции, може да е непосилно за вас. Не взимайте кредит заради неясна странична кауза, която е почти сигурно, че ще пренебрегнете без допълнителен анализ. Постигайте всичките си служебни цели с труда си. Не интриганствайте. Предпазвайте се от опити да разрушат авторитета ви, да заемат мястото ви, като ви представят като недостойни и неподготвени.

Здраве: Ако все още не сте си взели отпуск го сторете през август поне за седмица, защото само с почивка ще съхраните доброто си здраве. В периода 4-6 и 31 август, когато Луната е във вашия знак, когато сте уязвими и податливи на инфекции е най-добре да си дадете почивка.

Любов: Вие, семейните родени в знака, вместо да обтягате отношенията си с половинката си, отидете на семейна почивка. Съхранете разбирателството в дома си и с приятни емоции възстановете силите си. Дори и да сте заети със задачи на вашето работно място, една седмица е достатъчна, за да си върнете хармонията в личните отношения. Ако не го сторите ще е все по-трудно да постигнете спокойствието от предишните месеци и години. 

СТРЕЛЕЦ
 

Работа: Август позволява да обмислете плановете си и да си позволите нови проекти, които след осъществяването им ще ви донесат отлични приходи. Не бива да споделяте плановете си и да се доверявате пред непознати хора. Не е типично за вас, но на моменти проявявате странна доверчивост, а след това съжалявате, но вече сте потърпевши от ударите на конкуренти.  Направете смело и без колебание малките крачки към вашите големи и малки цели, които искате да постигнете и през този, но и през следващите девет месеца.

Здраве: Не пропускайте да си почивате, да пиете вода, а не алкохол, да спортувате и да се разхождате, дори и ако предпочитате да се задълбочите в работа си. Бъдете грижовни към себе си в периода  6-8 август, когато Луната е във вашия знак.

Любов: Промените през август засягат на първо място вашия личен живот. Семейните и щастливите в брака да бъдат отговорни към партньорите си, към семейните си задължения и към децата, ако са ги създали. Да не се изкушават от изневери.    Съветът ми е да се предпазвате от разправии, свързани с финансови проблеми, които са причина близките ви да са неспокойни, въпреки че печелите добре, защото не давате достатъчно за покупки, свързани с вашия дом. 

КОЗИРОГ 

Работа: Месецът ви носи възможност да обогатите знанията си, да се възползвате от уменията си и да докажете за пореден път вашия професионализъм. Развиващите  бизнес да избягват подписването на договори за инвестиции и за участие в проекти като съдружници, за да не се окаже, че са вложили парите си в дългосрочни проекти с бавна или минимална възвращаемост на средствата. По-добре работете за себе си. Ако имате намерение да сменяте работата си, нека бъде в края на този или през следващия месец.

Здраве: През август се предпазвайте от проблеми с кожата заради податливост на алергии. Внимавайте с какво се храните и не купувайте сандвичи от сергии на слънце, ако сте на морето. Бъдете внимателни и се пазете в периода 8-10 август, когато Луната е във вашия знак.

Любов: През август е време да се огледате и да осъзнаете, че сте загърбили семейството си и дома си заради постоянната си заетост, но е време да обърнете внимание на близките си, за да не се окаже, че сте ги отдалечили от себе си, без да го осъзнавате. Не мислете за временни и удобни странични връзки, които не само няма да стабилизират брака ви, а и ще ви създадат проблеми, когато вашата половинка затръшне вратата и замине с багажа си, изоставяйки ви с вашите „удобства“. 

ВОДОЛЕЙ

Работа: Август ви обещава отлични приходи, а материалната независимост е от значение за вас, ако избегнете финансови проблеми заради необмислени разходи. Причината е в стремежа ви да поставите ново начало в бизнеса си, за което месецът не е подходящ. Обмисляйте действията си задълбочено и не забравяйте, че за да трупате, е полезно да ограничите харчовете за месеца. Не назначавайте служители, ако не е наложително.

Здраве: Съветът ми е за да сте здрави да си вземете отпуск поне за десетина дни и да си почивате на плажа или сред прохладата на планината. Не прекалявайте с престоя на слънце, за да избегнете проблемите и алергиите, особено в периода в периода  10-12 август, когато Луната е във вашия знак.

Любов: Семейните са изкушени да спечелят много пари през този месец. Това със сигурност вреди на брака ви и може да тласне половинката ви към извънбрачна връзка, в която намира разбиране, а не единствено разговори за приходи и разходи. Когато осъзнаете отдалечаването ще е късно за възстановяване на отношенията. Вие самите не сте склонни към изневяра, но това не е гаранция, че няма да сполети вас от страна на вашата унизена половинка. 

РИБИ 

Работа: През август сте емоционални, чувствителни и несговорчиви, дори и когато вашите колеги или партньори се опитват да ви предпазят от сериозни пропуски и грешки, защото отказвате да ги чуете и да вникнете в предупрежденията им. Говорите, без да мислите, и си печелите неприятели. Забравете начинанията и  инвестициите, за да не се окажете неочаквано в списъка на социално слабите, дето едва свързват двата края, дори и ако развивате успешен бизнес.

Здраве: Заради натоварването на работното място лесно може да прехвърлите границата на вашата издръжливост и след това да страдате и да се лекувате, като основният проблем ще е с вашата психика. Бъдете внимателни в периода 12-14 август, когато Луната е във вашия знак, заради податливост на проблеми с краката и лимфната система.

ЛюбовЛичните отношения на семейните са затруднени заради емоцията, която властва над вас през август. Не е изключено неочаквано за вас да сте подложени на тормоз заради вашето поведение и да се окажете пред развод, както и да попаднете под ударите на роднини, които са решили да провалят брака им заради мъст и завист. От вас зависи да съхраните семейството си и да не допускате раздяла, за която скоро ще съжалявате горчиво, но без възможност да върнете времето обратно.