Днес шведската принцеса Маделин навършва 40 години. Тя е дъщеря на шведския крал Карл XVI Густаф и кралица Силвия. От есента на 2018 г. живее във Флорида заедно с американския си съпруг Кристофър О‘Нийл и трите им деца: Леонор (8 г.), Николас (6) и Адриен (4).

Любопитен е фактът, че Маделин и Кристофър О‘Нийл сключват брак на 8 юни, като на тази дата през различни години са кръстени и двете дъщери на двойката.

Снимка: Getty Images

Маделин и нюйоркският банкер се ожениха на 8 юни 2013 г. в двореца Дротнингхолм, край Стокхолм. Церемонията се проведе на два езика – шведски и английски, но най-вълнуващото, разбира се, бе булчинската рокля на Valentino с 4-метров шлейф.

Снимка: Getty Images

Леонор бе кръстена на 8 юни 2014 г. – точно за първата годишнина от брака на родителите й. Мястото отново бе дворецът Дротнингхолм.

Семейна снимка от кръщенето на принцеса Адриен, 8 юни 2018 г.
Снимка: Getty Images

Четири години по-късно на 8 юни бе кръстена и Адриен. Единствено принц Николас е кръстен на друга дата – 11 октомври 2015 г.

И трите деца носеха на кръщенето си специална дреха, ползвана за пръв път през 1906 г. за кръщенето на принц Густаф Адолф. След всяка церемония върху дрехата се бродират инициалите на детето, което е било с нея.

През октомври 2019 г. крал Карл XVI Густаф изключи пет от своите внучета от кралския двор в опит да се намалят големите разходи, които данъкоплатците плащат за монархическата институция. Това са трите деца на Маделин, както и двамата синове на Карл Филип. Повече по темата можете да научите тук:

Решението не засяга по никакъв начин принцеса Естел и принц Оскар – деца на принцеса Виктория, която е наследник на трона, и нейния съпруг принц Даниел.