След 40 години актьорска кариера и две награди "Оскар" („Имението „Хауърдс Енд“ – 1992, и „Разум и чувства“ – 1995) Ема Томпсън със сигурност знае как се постига успех.

В новия брой на списание „Пийпъл“ завършилата в Кеймбридж 61-годишна актриса споделя:
„Ако искате да работите в телевизията и киното, ви трябват не само талант и солидна работна етика. Трябва да изпитвате респект към всеки, независимо от професията му, степента на известност или доходите му. Колкото и да сте известен, бъдете почтителен към абсолютно всички. Всеки от екипа е важен“.

Списанието интервюира и 26-годишната актриса Бийни Фелдщайн, която партнира на Ема Томпсън в последния й филм How to Build a Girl

„От Ема научих страхотен урок. Тя се появи на снимачната площадка с шоколад за целия екип. Това беше като топла, вкусна прегръдка от един талант, който озарява филма, в който участваш. Все едно в студиото се появи слънце и дъга“ – спомня си младата актриса.

Ема Томпсън се радва на две деца (едното осиновено) от брака си с актьора Грег Уайз. Преди това тя бе омъжена за звездата Кенет Брана в периода 1989-1995 г.

По време на следването си в Кеймбридж тя има романтична връзка с друг популярен възпитаник на университета – Хю Лори („Д-р Хаус“). Двамата поддържат приятелски отношения и до днес.

Хю Лори и Маги Джиленхол присъстват на церемонията, на която Ема Томпсън получи своя звезда на Алеята на славата в Холивуд, август 2010 г.
Снимка: Getty Images