Кино звездата Ема Томпсън се присъедини към протестите на активистите срещу климатичните промени, преминали в центъра на Лондон.

Актрисата заяви пред протестиращите в британската столица, че смята, че планетата се намира в сериозна беда, но защити използването на въздушния транспорт, за да стигне със самолет до Лондон, казвайки, че не пътува толкова често, колкото преди. 

"Протестирам срещу климатичните промени от толкова много години. Вече летя много по-малко сега, направих големи усилия в това отношение", каза Ема Томпсън. 

Снимка: Getty Images

Организаторите от движението "Extinction Rebellion" призоваха за ненасилствено гражданско неподчинение тази седмица, за да принудят британското правителство да намали нетните емисии на парникови газове до нула до 2025 г. и да спрат това, което наричат глобална климатична криза.

"Събрани сме тук на този остров на здравия разум и съм толкова щастлива, че мога да се присъединя към всички вас и да подкрепя младите хора тук, които са вдъхновили цялото ново движение, от което всички се нуждаем", заяви актрисата.

Ема Томпсън също така разкритикува правителството за бездействието му пред климатичните промени на планетата.

Снимка: Getty Images

"Нашите правителства подписаха споразумения, с които се съгласиха да се опитат да направят енергийното потребление чисто, след което напълно ги игнорираха. Не е ли фактически това лицемерно?", не скри възмущението си Томпсън.

Полицията във Великобритания заяви, че през седмицата са били арестували повече от 570 души във връзка с протестите.