За кой герой и филм се сещате, когато чуете името Хю Джакман? Убедени сме, че за Върколака от поредицата „X-men”, която прави австралийския актьор световна знаменитост. Преди да изгрее на големия екран Хю участва в един тв сериал и в различни мюзикъли в Сидни и Лондон. През 2000 година режисьорът Брайън Сингър го избира за ролята на Върколака, предпочитайки го пред шотландския актьор Дъгрей Скот. По това време съпругата му Дебора-Лий Фърнес, австралийска актриса и продуцент, го убеждава да не приема ролята, защото тя не е подходяща за него.

За този момент от кариерата на съпруга си си спомни Дебора и разказа в специално включване в радиопредаване. Тя била скептична, когато Хю се явил на прослушването, но обяснява, че двамата са екип и често вземат решенията заедно.

„Когато сте женени, вие сте екип. Искате най-доброто един за друг. Аз бях тази, която каза „Какво ще правиш в този филм с остриета на ръцете?“

Снимка: Getty Images

64-годишната Дебора и 51-годишният Хю са женени от 24 години и имат две деца – Ава и Оскар. В тази връзка австралийката добавя: „Но какво разбирам аз? Това даде възможност на децата ми да отидат в колеж!“.

Хю играе Върколака в 7 филма от поредицата „X-men”. Ролята му осигури пробива в Холивуд, който го превърна от непознато име в световно име в киното. През 2001 г. печели наградата на Академията за научна фантастика, фентъзи и филми на ужасите за представянето си в първия филм от поредицата „X-Men“.

Хю и Дебора се женят през 1996 година и през април отпразнуваха 24 години заедно. Преди няколко месеца в интервю Джакман заяви, че тайната за щастливия им брак е, че винаги имат време един за друг и винаги се учат един от друг.

„Винаги се наслаждавам на това колко тя е забавна, невероятна и умна. Колкото по-дълго продължава, толкова по-добре става. “