Кризата около коронавируса накара много големи холивудски знаменитости да станат по-активни в социалните мрежи. Редица звезди, които досега нямаха регистрации, си направиха, за да поддържат връзка с почитателите си, докато кината и всички места за културни събития и събирания са затворени. Феновете прекарват повече време да следят какво правят любимите им звезди, отколкото когато и да било преди това. Именно по тази причина част от най-големите имена в Холивуд са решили да се оттеглят за известно време от Инстаграм, Фейсбук и Туитър, за да дадат възможност на експерти да споделят с хората всичко най-важно, което трябва да се знае за вируса и начините за предпазване.

Сред звездите, които решиха да си дадат почивка от социалните мрежи в полза на експертите, са Хю Джакман, Джулия Робъртс, Данай Гурира, Мили Боби Браун, Пенелопе Круз, Рита Уилсън и Сара Джесика Паркър. Всеки от тях ще даде един ден от седмицата на експерти, които ще използват профилите им, за да информират обществото как трябва да се държим по време на пандемията, за да могат повече хора да бъдат спасени.

Единственият начин да победим вируса е като се вслушаме в експертите и следваме науката и фактите“, каза инициаторът на кампанията „Предай микрофона“ Гейл Смит. „Трябва ни глобално сътрудничество, за да се справим с пандемията, най-вече в страните, които ще понесат шока най-тежко. Никой от нас не е в безопасност, докато всички не сме в безопасност.

Снимка: Getty Images

Първа ще отстъпи каналите си в социалните мрежи актрисата Джулия Робъртс. На 21 май тя ще даде възможност на доктор Антъни Фаучи, директор на Националния институт по алергии и инфекциозни заболявания, да сподели препоръките си с почитателите ѝ. Във видеото може да видите кратък разговор между него и актрисата.

Всяка звезда ще отделя по един ден за това, като през това време профилите им ще се използват от експерти от целия свят.