34 години след премиерата на култовия филм „Топ Гън“ се задава и продължението му „Топ Гън: Маверик“, в което отново ще видим Том Круз в ролята на безстрашния пилот Маверик. Създателите на филма явно са решили, че натрупаните години на Круз няма да са проблем за зрителите… за разлика от възрастта на жената, в която Маверик беше влюбен в първия филм.

Кели Макгилис през 1986
Снимка: imdb.com

През 1986 Кели Макгилис изигра ролята на астрофизика Шарлот Блекууд, която успя да замае главата на пилота. В интервю за предаването Entertainment Tonight Макгилис сподели, че създателите на продължението никога не са я канили да се върне за ролята.

„Никога не са ме канили и никога не съм очаквала да го направят. Аз съм стара, аз съм дебела и изглеждам на колкото години съм в действителност.“

Кели Макгилис през 2013
Снимка: Getty Images

Това обаче не притеснява 62-годишната актриса: „Предпочитам да се чувствам напълно сигурна в собствената си кожа и това каква съм на своята възраст, отколкото всичко останало.“

В „Топ Гън: Маверик“ отново ще има жена, към която персонажът на Том Круз ще прояви романтичен интерес. За ролята ѝ е избрана 14 години по-младата от Макгилис Дженифър Конъли.

Дженифър Конъли ще изпълни ролята на жената, в която ще се влюби Том Круз в новия филм
Снимка: Getty Images

„Щастлива съм за нея, каза Кели Макгилис в интервюто си. Много се радвам, че Конъли има тази възможност.“

Въпреки това актрисата, която е известна също и с ролята си в „Свидетелят“ заедно с Харисън Форд, няма намерение да гледа филма, който ще тръгне по кината през юли догодина. Не е решила също дали ще се съгласи да участва в събития, когато наближи премиерата му, ако бъде поканена заедно с останалите актьори от първата част.