Втората част на сборника излиза с оригиналните илюстрации на Стивън Гемъл малко след появата на успешната екранизация, продуцирана от Гийермо дел Торо. Чудовищата под леглото могат да бъдат и забавни! На български език вече може да откриете втората част на симпатично стряскащите "Страшни приказки за мрачни вечери" от американския писател и фолклорист Алвин Шварц.

B богато илюстрирания сборник "Страшни приказки за мрачни вечери 2" ще откриете още по-разнообразни и забавно зловещи истории от фолклора на Северна Америка и от други краища на света. Илюстрациите на Стивън Гемъл допълват плътните и увлекателно страховити разкази, в които свръхестественото е зад всеки ъгъл, а мракът е поканил на гости само най-смелите.

Бихте ли качили на автостоп истински призрак? Ще отворите ли прозореца, ако чуете почукване върху стъклото? Ще дръзнете ли да погледнете в огледалото, ако знаете, че в отражението може да видите нещо зловещо? Обичате ли да си правите кулинарни експерименти, особено ако съставките на вечерята имат подозрителен произход?

Стилът на Шварц е все така семпъл и увлекателен, а солидната доза хумор и ирония подсилва ефекта от четенето и превръща разлистването на страниците в незабравимо  куражлийско приключение. Остава само да погледнете под леглото… Бау!

Прочетете избран откъс от "Страшни приказки за мрачни вечери 2" от Алвин Шварц, която излиза от издателство "Сиела". >>>