През 2019-а се постарахме да ви бъдем не само интересни за четене и гледане, но и полезни с информацията, която подбираме в специалните ни месечни теми. Тук ви предлагаме кратък обзор на най-любопитните и най-атрактивните публикации, които спечелиха вниманието ви.

Започваме с месеца на любовта и темата #СиписиЛюбов. Февруари беше в любовния ритъм на поета Калин Донков и неговата „Незабрава“:  
Целувай дълго. Глътката резлива
безсмъртната любов из нас разлива.

Не можеш дълго? Е, до гроб тогава!
Сърцето този празник заслужава.

 

 

 

 


През март си зададохме въпроса „Какво е да си истинска жена във време, в което са на мода естетичните корекции, фотошопът и социалните мрежи“ и потърсихме отговор от тях:

Истории без филтър

 

 

 


През април, зажаднели за слънце и цветове, се потопихме в пролетните цветове и аромати. А темата някак логично бе:

Пролет

 

 

 

 


Май беше посветен на български жени с кауза. жени, които ни вдъхновяват с идеите си, с работата си и с това, което са оставили и оставят като послание към поколенията. Те живеят с идеите си, дават им гласност и им вдъхват живот по начина, по който вярват, че тези идеи и мисли трябва да стигнат до другите. Припомнете си тук:

24 жени с кауза

 

 

 

 


Летните месеци посветихме на идеите за пътешествия, но и на самите пътешествия. Споделяхме опит от първо лице и дадохме ценни съвети, които може да прегледате отново тук:

Летен гид

 

 



 

Обзорът продължава >>

След лятото неизбежно настъпва времето за работа и училище. И тъй като често се случва след лятната почивка хората да се оплакват, че са в депресия, решихме да проверим има ли живот след ваканцията.

Живот след ваканцията

 

 

 

 


През октомври насочихме вниманието си към карнавалното начало и маските. Говорихме си за грим, костюми и за карнавалите по света. Запознахме ви с хора, чиято работа е свързана с преобличането. Можете да си припомните тук: 

Маски долу

 

 

 


Ноември беше повече от специален. Освен че се сдоби с нов дизайн, Ladyzone.bg стана на 9 години. По този повод заедно с предаването „Тази неделя“ започнахме проект, наречен “Пазителките“. В продължение на девет сдемици (които все още текат), разказваме историите на девет жени, които преплитата българските традиции с модерното живеене. Следете ги тук:

Пазителките

 

И през декември, разбира се, се посветихме на светлината и топлината, която носи Рождество Христово. Опитахме се да напишем и опишем Коледата в писма, лични, трогателни, истински. Вижте тук:

Писмо за Коледа