Кейт Мидълтън и принц Уилям изпратиха принцеса Шарлот и принц Джордж на първия им учебен ден в частното училище „Томас Батърсий“. Този ден е специален и за Кейт Мидълтън, която пропусна събитието на сина си през 2017 г. поради сутрешна неразположеност.

Снимка: Getty Images

В „Томас Батърсий“ учат 560 момчета и момичета на възраст между 4 и 13 г. Годишната такса е около 24 000 долара за 4-годишните деца.

Снимка: Getty Images

Директорката на училището, Хелън Хаслем, чакаше на входа на сградата, за да посрещне новата си ученичка. Според принц Уилям 4-годишната Шарлот била много развълнувана и нетърпелива да ходи на училище заедно с брат си. 

Правнучката на кралица Елизабет е четвърта по ред сред наследниците на трона. През първата година в „Томас Батърсий“ тя ще се занимава с френски, компютърна грамотност, изобразително изкуство, актьорско майсторство и балет. 

Снимка: Getty Images

Принц Джордж също ще учи балет и заради това стана обект на подигравки в предаването „Good Morning America”. Коментарите на водещата Лара Спенсър предизвика 300 танцьори мъже да се съберат пред студиото, за да защитят принца.