.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Мира Дерменджиева: Романтични нотки и меко женствено излъчване - това е моят стил!

LadyZone.bg | преди 3 години
Снимка: Мирослава Дерменджиева
Фотосесията може да подейства като терапия на жената, да промени самочувствието и себеусещането й

Има едно място в София, което е буквално като извадено от страниците на „Алиса в Страната на чудесата“. На външен вид малко, а влезеш ли – огромно; кокетни мебели с винтидж излъчване, мекота, светлина, топли тонове и снимки по стените, от които те гледат жени с кадифе в очите. Студиото е Vesper, а авторката на снимките –Мирослава Дерменджиева. Тя е професионален фотограф, чиято сила и страст са женските портрети. Любопитно ми е да науча може ли една фотосесия да бъде като терапия за самочувствието на жената – да й помогне да се харесва повече и да се приеме в цялата си не/перфектност.

снимки
Снимка: Мирослава ДерменджиеваКак трябва да се подготви една жена за фотосесия?
Фотосесията не е нещо, което се правивсеки ден. Подаряваме си я най-вече по повод – рожден ден, годишнина или друг празник. Именно заради това е добре да я обмислите добре предварително. Какво точно искате да покажете от себе си - че сте строга, усмихната, драматична или пък супер сладка?! Независимо каква визия искате да имате на снимките, е важно да обърнете внимание на всеки детайл. Идете на фризьор, след това на гримьор и маникюрист. Тези грижи не само ще ви направят външно красиви, но с тях ще насочите цялата си мисъл към нещо специалното, което правите за себе си. Така ще повишите самочувствието си, а това ще проличи и на снимките.

снимки
Снимка: Мирослава ДерменджиеваИмала ли си случай жена да не се харесва реално, но да се влюби в образа си от снимката?

Едно от момичетата, с които съм работила, категорично не искаше да снимам лицето й - не се харесваше. Казах й, че има чудесни черти, но тя настояваше, че няма красиво лице, само тяло. Въпреки това й направих няколко снимки и след като ги видя, възкликна – „Господи, това аз ли съм!“. Хареса се безумно много.

Може ли фотосесията да подейства като терапия на жената, да промени самочувствието и себеусещането й?

Когато снимам, аз показвам на жената каква наистина е тя, във всичките й нюанси, ъгли и посоки. Защото тя е и моментният магнетичен поглед, и лекото завъртане, и жестът – всичко това. По време на фотосесия акцентирам върху хубавите черти на жената. След това тя с удоволствие може да постави снимката в рамка, да я сложи на стената и да се наслаждава на образа си. И да знае, че тази красота струи от него.

Когато снимаш, чувстваш ли се като феята кръстница, която прави от Пепеляшка красавица?

Жените сме ужасно критични към себе си. А всъщност сме толкова красиви. Казвам го аз, която се критикува опустошително. Моят фотоапарат не е вълшебна пръчица. Но вълшебството е в нас самите.

Как реагират хората, когато се видят на снимка, направена от теб?

В началото им е малко трудно, защото не са се виждали на професионални фотографии. Свикнали са със селфитата, където качеството е ниско и имат само една гледна точка. Виждайки нещо различно, първоначално може да са скептични, да се чудят те ли са изобщо.   Колкото повече се гледат обаче, толкова повече се възпроемат. Имала съм хора, които въобще не могат да се познаят на моите кадри. Обикновено това са жени с ниско самочувствие, които не се чувстват комфортно в собствената си кожа. А красивата снимка срещу тях всъщност им казва точно обратното!

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите