.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Владимир Карамазов с две награди

| преди 7 години
408495.jpg
Снимки: ПР
Ролите на Кристиан дьо Новилет в спектакъла „Сирано дьо Бержерак“ от Едмон Ростан, режисьор Теди Москов, и на Хлестаков в „Ревизор“ от Н. В. Гогол, режисьор Мариус Куркински, донесоха на актьора от Народен театър „Иван Вазов“ наградата „Иван Димов“, която се връчва само на млади български таланти за високи постижения в сферата на изкуството.

Отличието се дава от Фонда за талантливи млади актьори към Фондация „Млади български таланти“, която присъжда годишна награда на името на големия актьор Иван Димов, когото международната критика навремето е сравнявала с Лоурънс Оливие.

„За разлика от другите две театрални награди тук носителят е млад актьор с присъствие в театралния афиш, с изявен талант и професионализъм в изгражданите образи. Отличените актьори са едни от най-обичаните и популярни творци в театъра, киното и телевизията. Наградата се връчва след спектакъла, така че публиката сама преценява достойнствата на наградения“, споделят учредителите на наградата.

Сред носителите на отличието са също и Андрей Баташов, Рени Врангова, Христо Мутафчиев, Камен Донев, Мария Сапунджиева, Мариян Бачев, Радена Вълканова, Иван Радоев, Валери Йорданов, Александър Кадиев. От тази година председател на Художествения съвет, който определя носителите, е известната режисьорка Бина Харалампиева.

Всъщност съвсем скоро Владо Карамазов имаше рожден ден и по случая спретнахме една галерия, с която можете да изплакнте очи ето тук.

Наградата ще бъде връчена на 15 юни на Голяма сцена в Народен театър „Иван Вазов“ след юбилейното 50-о представление на спектакъла „Сирано дьо Бержерак“.
Ключови думи:
Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Още по темата
Как ви действа есента?