Пресните моркови са твърди и трудни за ядене от хора с лесно кървящи венци, липсващи зъби и със зъбни конструкции. Затова пък може да се възползвате от сладостта им като ги ядете настъргани и във вид на сок. Ако вземете в съображение, че морковите са кореноплоден зеленчук и растат в почвата, преди консумация задължително трябва да обелите външния им слой.

Морковеният сок и бета-каротинът в него стимулират възстановяването на стомашната лигавица.

Супата и сокът от моркови са подходящи дори за деца, когато имат нарушено храносмилане.

Вкусен и полен е комбинираният сок от моркови със зелени ябълки и корен джинджифил. Втори вариант за фреш е комбинацията от моркови с домати и свеж джоджен.

Снимка:Thinkstock/Getty Images