Месечен хороскоп
 • Овен
  Работа: От вас зависи да изясните проблемните отношения с ваши колеги, подчинени, партньори, които ви тежат. По-добре е да приключите с неприятните и тормозещи ви познанства и делови обвързаности. Меркурий е ретрограден до 18 октомври, ето защо не бива да се разделяте с подчинени и колеги агресивно и с обидни думи.
  Здраве: Здравето ви е стабилно. Не бива да се притеснявате и да се вглеждате в себе си само защото усещате неразположение. Посетете личния си лекар, ако имате оплаквания от главоболие или заради нарушено зрение в периода 18-20 октомври, когато Луната е във вашия знак.
  Любов: Семейните да не се вслушват в интрига, целяща да съсипе брака им. Повярвате ли, виновни за срива на отношенията ви ще сте само вие, но когато осъзнаете случващото се ще, е късно за положителен обрат. Не допускайте „неангажираща“ изневяра, която и при стабилен брак може да сложи край на семейното ви щастие.
 • Телец
  Работа: Бъдете внимателни при делови срещи и разговори, за да не съжалявате, че са ви измъкнали идеите и ги осъществяват преди вас. Не бива да работите до изнемога, да пропускате почивката си и да се задълбочавате в проблемите си. Начинанията не са успешни, а и Меркурий е ретрограден до 18 октомври и не ги поощрява. Имате възможност да смените деловото си обкръжение, но обмислете правилна ли е тази крачка сега.
  Здраве: Вашата активност на работното място и желанието ви да блеснете с нечуваните си възможности, липсата на достатъчно сън, преумората, са предпоставка за проблеми, ако не си давате задължителната почивка, особено в периода 20-23 октомври, когато Луната е във вашия знак.
  Любов: Ако сте създали семейство, се предпазвайте от извънбрачна връзка. Ще ви изкушават със запознанства, с покани, където непрекъснато някой грабва вниманието ви и ви омайва, особено ако сте финансово стабилни и демонстрирате богат живот. Не си струва заради временно увлечение да провалите брака си, освен ако вече не е съсипан.
 • Близнаци
  Работа: Не сте очаровани от трудностите през октомври, които пречат на плановете ви заедно с Меркурий, ретрограден до 18 октомври. Заемете се с рутинната си работа, за да приключите започнатите задачи. Забравете начинанията, новите проекти, ако не сте направили крачката през миналия месец. Не се противопоставяйте на Съдбата си, за да избегнете провала. Месецът не позволява подписване на договори за дългосрочно сътрудничество.
  Здраве: Здравето ви е стабилно, особено ако осъществите задгранична командировка. Избягвайте нервното напрежение. Бъдете внимателни в периода 23-25 октомври, когато Луната е във вашия знак.
  Любов: Семейните се оплакват непрекъснато от своите затруднения в работата и очакват близките им да ги разберат и да не ги натоварват с домашни задължения. За съжаление няма как да ги избегнат, домът си иска своето и разправията е гарантирана. Бъдете коректни, ако искате да съхраните брака си.
 • Рак
  Работа: Не пропускайте факта, че Меркурий е ретрограден до 18 октомври, затова важните дела оставете за последната десетдневка на месеца. Ако съумеете да се предпазите от импулсивни действия, ще си спестите неприятности с вашите подчинени, колеги и началници. При предложения от чужбина не бързайте да се обвързвате със задгранични партньори, докато Меркурий е ретрограден, ако не сте проучили бизнеса им и финансовата им стабилност
  Здраве: Предпазвайте се от инциденти, от хранителни натравяния и стомашни проблеми. Бъдете особено внимателни в период 26-28 октомври, когато Луната е във вашия знак.
  Любов: Семейните може да изживеят проблеми в брака, ако всяка седмица пътуват зад граница, вместо да са с близките си. Това е причина половинката ви да си внуши, може и с чужда намеса, че имате извънбрачна връзка и затова пътувате често, а избликът на ревност е всепомитащ, дори и без доказателства за вашата изневяра.
                                                                                         
 • Лъв
  Работа: Не бива да допускате странично влияние от добри манипулатори, но в тяхна полза особено след като Меркурий е ретрограден до 18 октомври. Не бива да спорите с вашите колеги, ако проявяват несъгласие с ваши предложения. Може би има причина, която би създала проблеми и на вас, ако не се съобразите.    Ако нямате сериозна причина, не ви съветвам да уволнявате нелоялните си подчинени, месецът не е подходящ за целта.
  Здраве: През месеца сте стабилни в здравословно отношение, но както винаги е добре да се предпазвате от прекаляване с алкохола, който вреди на сърцето ви и повишава кръвното ви, ако страдате от хронични проблеми. Бъдете внимателни в периода 1-3 и 28-30 октомври, когато Луната е във вашия знак.
  Любов: Стабилността и хармонията са вашето хапче за здраве и щастие.  Прекратете отношенията си и направете крачката към развод само ако са на ръба на замръзването и няма шанс да ги оправите, но съветът ми е да запазите добрия тон. Имате време да обмислите крайното си решение.
 • Дева
  Работа: Преоценката ви дали сте се доверили на правилните хора, или сте допуснали използвачи и предатели да ви манипулират ви позволява да коригирате отношенията си. Съобразете се с колегите си и им помогнете в работата,  ако са натоварени с повече задачи, защото сте в състояние да разрешите бързо и безболезнено и техните проблеми. Имате възможност да инвестирате в нови проекти, но не преди 18 октомври заради ретроградното движение на Меркурий.
  Здраве: Ако допускате преумора ежедневно, ще навредите на здравето си, но същото ще се получи, ако се храните безразборно, а имате хронични проблеми със жлъчката и стомаха, особено в дните 3-5 и 30-31 октомври, когато Луната е във вашия знак.
  Любов: Ако сте щастливи, това не е мотив за раздяла и развод. Обмислете добре решението си, ако нямате причина за притеснения. Ако    отношенията ви са в криза, направете опит да изгладите недоразуменията и в разговор разберете причината за проблемите, за да избегнете бъдещи скандали.
 • Везни
  Работа: До 18 октомври Меркурий е в ретроградното си движение и забранява начинанията и инвестициите. Сторете го през последната десетдневка на месеца. При делови срещи се откажете от склонността си да прекъсвате събеседника си по средата на изречението и да се намесвате, без да са ви питали. Внимавайте с назначаването на нови служители, за да не се окажат неподготвени и да се налага или да ги пращате на курс за обучение, или да ги уволните светкавично.
  Здраве: Почивката ви се отразява благотворно и не бива да я пропускате, ако не искате да навредите на здравето си заради непрекъснатото вживяване в чувствата на околните. Грижете се добре за себе си и избегнете главоболието в период 5-7 октомври, когато Луната е във вашия знак.
  Любов: Готови сте да обтегнете личните си отношения, но да работите до изнемога. Липсата на време и внимание от ваша страна влошава семейните ви отношения, но упорито пренебрегвате този факт. Ако брачната ви половинка  си намери утеха извън дома и се окажете пред развод, депресията ви е гарантирана.
 • Скорпион
  Работа: Вашите грандиозни планове са трудни за изпълнение в очите на партньорите ви, на колегите ви и на вашите началници, за подчинените ви са непосилни, от една страна, заради Меркурий, който е    ретрограден до 18 октомври, а от друга, ако изостанете с текущата си работа, но вие сте ги обсъждали и обмисляли достатъчно дълго, за да искате да ги приведете в изпълнение през последната десетдневка на месеца. И все пак внимавайте, защото от провала си трудно ще се възстановите
  Здраве: И през този месец се предпазвайте от проблеми с половите органи и инфекциозни заболявания. Не бива да вредите на здравето си и да очаквате чудо, за да се възстановите, особено при хронични болежки в периода 7-9 октомври, когато Луната е във вашия знак.
  Любов: Искате да живеете щастливо и да си прощавате грешките, което е възможно при стабилен брак. Ако сте нещастни, но не откривате причината, проведете разговор с половинката си и вземете решение как да продължите живота си. Ако имате възможност, може да заминете за известно време в чужбина и да оцените от разстояние бъдещето на брака си.
 • Стрелец
  Работа: Ако не отстраните  всички съществуващи недоразумения на работното място и въпреки тях продължите към новите си цели, рискувате да изживеете провал и заради ретроградното движение на Меркурий до 18 октомври. Не критикувайте, за да не си печелите неприятели. Старанието ви да сте най-добрите не винаги дава резултат, а и не бива да надскачате възможностите си, за да не задълбочите проблемите чрез допуснатите грешки.
  Здраве: За да сте здрави през този месец, се освободете от напрежението и в почивните дни пътувайте. В периода 9-11 октомври Луната е във вашия знак. Избягвайте преумората и си лягайте рано. Не прекалявайте с алкохола
  Любов: Стабилизацията в линия живот е възможна, ако овладеете емоциите си, заради които сте имали сблъсъци през изминалите месеци. Не ви съветвам да изневерявате, освен ако не сте решили да се развеждате, но тогава разводът може да се проточи и да е по ваша вина след доказана изневяра. 
 • Козирог
  Работа: Докажете на вашите колеги, началници, партньори, че сте сериозни и отговорни спрямо общите ви задължения. Не сменяйте работното си място, ако сте с добра заплата, но колективът не ви допада, защото Меркурий е ретрограден до 18 октомври, а новото може да ви изненада с разочарование заради още по-неподходящата среда или по-ниско от обещаното заплащане, сериозно разминаващо се с договореното.
  Здраве: Ще се оплаквате, че сте отпаднали и без желание за работа, че ви наболват костите, но причината е единствено в заседналия живот. Спортувайте по малко два пъти седмично. Не пропускайте да си почивате в периода 11-13 октомври, когато Луната е във вашия знак.
  Любов: Смятате, че е настъпил мигът на вашия върхов финансов възход. Заради тези ваши мечтания рискувате да останете самотни и нещастни. Парите няма да ви върнат загубените чувства и хармонични отношения, но може да се окажат наполовина заради претенциите на брачния ви партньор.
 • Водолей
  Работа: Добре е да си наложите търпение заради ретроградното движение на Меркурий до 18 октомври. Постарайте се да завършите изостаналите задачи не само от тази, а и от предишните години, защото са доходоносни, но плащането ще дойде след приключването им. Върнете си доверието на вашите колеги, началници, партньори, че спазвате дадените обещания, колкото и да ви е трудно.
  Здраве: При неразположение не бързайте да се притеснявате за здравето си, пък и това не е типично за вас. С безпричинните притеснения си вредите още повече. Бъдете внимателни в периода 13-16 октомври, когато Луната е във вашия знак.
  Любов: Октомври е изпълнен с емоции, с критика от страна на вашите близки и роднини заради неспазени от вас обещания, заради което сте губещата страна в отношенията. Не позволявайте да се стига до разправии заради прояви на ревност от страна на брачната ви половинка, водещи към развод, без изобщо да го осъзнавате.
 • Риби
  Работа: Обмислите дали имате намерение да започнете нова работа, или да регистрирате своя фирма и да започнете свой бизнес, но се възползвайте от тях след 18 октомври заради ретроградното движение на Меркурий. Не се колебайте, ако имате намерение да уволнявате ваши подчинени или да приключите работата си с ваши колеги и делови партньори, които ви пречат да вървите към успеха и бойкотират плановете ви от месеци.
  Здраве: Съветът ми е да не се лишавате от движение, защото ако сте непрекъснато обездвижени пред компютъра може да си създадете проблеми със здравето, особено в периода 16-18 октомври, когато Луната е във вашия знак.
  Любов: Кажете на брачната си половинка  какво не ви харесва, но чуйте и какво не харесват във вас, за да промените поведението си. Обмисляйте развод само ако партньорите ви изневеряват или ако вие имате извънбрачна връзка, защото бракът ви не е щастлив и не се опитвате да я скриете.