Месечен хороскоп
 • Овен
  Работа: Ако имате намерения да се впускате в авантюристична промяна, зажаднели за нещо ново и различно, от вас зависи да проучите и да обмислите бъдеща промяна на работното място или ако имате ваш бизнес, да проведете преговори за съдружие и участие в съвместни проекти. Съветвам ви да инвестирате във ваши или чужди проекти само ако сте си гарантирали финансовата независимост.
  Здраве: Не са изключени здравословни проблеми. Бъдете внимателни при пресичане на улицата. Пазете се от травми и на работното място. Преумората, активирана от вашите материални стремежи може да навреди сериозно на здравето ви, особено когато Луната е във вашия знак в периода 21-24 декември.
  Любов: Заради стремежа ви към запознанства, на който не успявате да устоите, ви грозят сериозни семейни недоразумения. Отдалечете от дома си дразнителите роднини, съседи и приятели, ако ви досаждат с непоискано от вас мнение с цел да вгорчат и съсипят личния ви живот.
 • Телец
  Работа: Няма причина за притеснение, ако не успеете да приключите с работата си до Коледните празници, въпреки че сте в графика си. Във ваша полза е да отложите деловите пътувания, които може да ви донесат неочаквани разочарования. Не бива да подписвате договори за съдружие и да инвестирате, за да не търпите загуби заради некоректни партньори.
  Здраве: Здравето ви е стабилно, ако се предпазвате от простуди и инфекциозни заболявания особено в дните 24-26, когато Луната е във вашия знак. Пийте билков чай с мед. Обличайте се с топли дрехи. Всеки опит да надскочите вашите възможности води до преумора и притеснение, че няма да се справите със задълженията си.
  Любов: Семейните двойки, дори и с дългогодишен брачен опит ще се сблъскате с трудности заради разправии, породени от липсата на време, за да помагате в домакинството. При агонизиращ брак декември не е подходящ да взимате крайното си решение за развод.
 • Близнаци
  Работа: Декември е подходящ да обмислите и направите крачка към създаване на ваш бизнес или закриването му, ако е проблемен, но до този момент сте се колебали как е правилно да постъпите. Стабилизирайте позициите си и съхранете авторитета си пред вашите делови партньори и пред вашите подчинени. Не пропускайте деловите пътувания зад граница и не се притеснявайте да създадете нови отношения със задгранични партньори.
  Здраве: Здравето ви е нестабилно, затова бъдете отговорни в дните 1-2 и 26-29 декември, когато Луната е във вашия знак. Сами си знаете причината. Близките ви са изненадани от рязката промяна на настроението ви и се мъчат да ви успокоят. Споделете с тях притесненията си.
  Любов: През декември всички вие, създалите семейство, внимавайте с промените у дома. Ако отношенията ви са нестабилни или съществува непоносимост, по-добре се разделете, а ако времето за размисъл, което ще си дадете, не носи желание да продължите брака си, подайте документи за развод.
 • Рак
  Работа: През декември сте длъжни да намерите компромиса за изясняване на недоразумения с ваши делови партньори, които ви дължат пари, но упорито и безцеремонно се опитват да ви доказват, че вие им дължите. Имате възможност да обсъдите и поставите началото на осъществяването на идеите си. Не се поддавайте на молбите на ваши познати и колеги да инвестирате в техен бизнес или в проекти на приятели.
  Здраве: Здравето ви е добро, но е полезно да направите профилактика срещу инфекциозни заболявания, защото грипът може да ви споходи неочаквано особено в дните 2-4 и 29-31 декември, когато Луната е във вашия знак.
  Любов: Стабилността и хармонията, към която вие, родените в този знак и създалите семейство, се стремите, държите да я съхраните. Само от вас зависи дали ще допуснете проблеми в отношенията си. Дори и да сте затрупани от работа, се радвате на разбиране от своите половинки, които проявяват грижа и търпение.
 • Лъв
  Работа: Докажете уменията си и се вгледайте в себе си, за да анализирате отиващата си година и да коригирате грешките си, както и да помогнете на вашите колеги да коригират своите. От вас зависи да планирате така времето, че да завършите работната година до 22 декември, защото допълнителната работа вреди на добрата ви форма, а при някои от вас вреди на здравето. Преди празниците поднесете нови идеи, за да получите подкрепа за тяхното осъществяване.
  Здраве: Здравето ви е добро. Предпазвайте се от проблеми със сърцето не заради преумора, а заради негативни емоции. Не посягайте към чашката в дните 4-6 и 31 декември , когато Луната е във вашия знак
  Любов: Семейните да не прекаляват с изискванията си, защото рискуват да създадат пропаст между себе си и брачната си половинка и да съсипят необратимо личния си живот. Да даряват обич и любов и ще им отговорят със същото.
 • Дева
  Работа: Щедростта ви е във ваша вреда и може да ви създаде проблеми в семейството, но давате пари на роднини уж за спешно лечение, с които целят си изкарат празниците, а вие да се чудите как да възстановявате загубите си. Не ви съветвам да инвестирате в нови проекти, за да избегнете опитите на ваши партньори да спечелят на ваш гръб. Оставете обмислянето им и отговора си за следващата година.
  Здраве: Пазете се от травми. Не прекалявайте с алкохола и спиртните напитки. Месецът не позволява да се подлагате на диета, защото рискувате да си навредите непоправимо, като си създадете проблеми с храносмилателната система, най-вече в дните 6-9 декември, когато Луната е във вашия знак..
  Любов: Последният месец на годината е изтъкан от проблеми, ако сте семейни и мислите само за пари и работа, . По-добре съхранете и стабилизирайте брака си, за да не съжалявате, че сте останали самотни и неразбрани в края на годината.
 • Везни
  Работа: Чувствителността ви към критика и към неприятностите, които ви създават ваши колеги и конкуренти, е само във ваша вреда. Забравете за начинанията. За пореден път е във ваша полза да завършете отдавна започнати и изостанали доходоносни задачи, които ви гарантират финансова стабилност в края на годината. Не прекалявайте с критиката към вашите партньори, за да не си спечелите неприятели.
  Здраве: Здравето ви е нестабилно. Добре е да промените ритъма си на живот и да си наложите умереност и спокойствие. Не натораввайте бъбреците с течности и бедрата със спорт, най-вече в дните 9-11 декември, когато Луната е във вашия знак.
  Любов: Всички, които сте създали семейство, сте чувствителни, подвластни на емоцията, и рискувате да съсипете отношенията си. Въпреки че инатът ви е надскочил позволените граници, не ви съветвам да рискувате с раздяла, защото самотата в края на годината ще ви разболее. Решенията ви да са основани на разума.
 • Скорпион
  Работа: Забравете притесненията си, регистрирайте фирма и развийте ваш бизнес. Ако вече имате частен бизнес, не бива да подписвате прибързано договори. Изчакайте идващата година. Забравете страховете си, че около вас има неприятели, които чакат да ви вредят, и не показвайте слабостта си, а при възможност за среща, ако сте нечии подчинени, уговорете нова позиция или по-висока заплата.
  Здраве: Здравето ви е стабилно. Зимата е причина да не ви се излиза, но е добре да посещавате поне два пъти седмично спортната зала, за да не навредите на здравето си особено в дните 11-13 декември, когато Луната е във вашия знак. Застоялият живот ви депресира.
  Любов: Всички, които вече сте създали семейство, имате възможност да подобрите семейните отношения и да постигнете яснота с половинката си и с вашите роднини за причината, пораждаща проблеми. Преди празниците се освободете от недобронамереното роднинско присъствие в дома ви.
 • Стрелец
  Работа: Забранено ви е да сте наивни и ваши колеги и конкуренти да ви използват и унижават, за да доказват, че не зачитат вашите знания, защото няма как да ви настигнат. Искат да ви злепоставят, за да блеснат. Ако сте в ролята на подчинени, не бива да противоречите на вашите началници, но не се съгласявайте да поемате отговорност за натоварващи ви задачи, които не са свързани с вашите знания и умения и пречат да приключите годината преди празниците.
  Здраве: Здравето ви е отлично. Ваша цел през този месец е да съхраните доброто си здраве и да не си навредите заради липсата на правилен хранителен режим най-вече в дните 13-15 декември, когато Луната е във вашия знак.
  Любов: Разбирането, което проявява семейството ви към ваша работа, не е причина да забравяте домашните си задължения, а също и да се прибирате късно, защото сте се видели с приятели. Бъдете умерени в думите и действията си, не принуждавайте близките си също да ви отговарят с агресия.
 • Козирог
  Работа: Няма причина да си създавате неприятности, като теглите пари от личната си сметка, която не е бездънна. Възможно е да се наложи да правите спешни и неочаквани разплащания. Ако имате ваш бизнес, не давайте пари на подчинените си за Коледните и Новогодишните празници. Ще ви трябват, ако се наложи да пътувате зад граница за празниците.
  Здраве: Пазете се от травми заради непредпазливост, ако искате здравето ви да е стабилно. За да бъдете здрави ви съветвам вечер да си почивате и да не излизате на разходки в тъмното, като е добре да не сядате зад волана особено в дните 15-17 декември, когато Луната е във вашия знак.
  Любов: Месецът помага за стабилизиране на семейните отношения. От вас зависи да не стигате до раздяла заради нечии съвети или съмнения за изневяра само защото сте срещнали някого, който може да ви гарантира материални блага. Единствената причина да се разведете е свързана с необратимо съсипани отношения.

 • Водолей
  Работа: Не се изкушавайте да сменяте професионалното си поприще, ако сте доволни от заплащането в настоящото, за да не се окажете в колектив, който не ви приема, ако сте различни от общоприетото. Идеите ви може да се превърнат в реалност с подкрепата на колегите ви, чиято помощ е във ваша полза да цените, но не се доверявайте на странични хора, които целят вреда.
  Здраве: Здравето ви се стабилизира. Не се опитвайте да надскачате себе си, за да не навредите на вашето здраве. И през този месец преумората ви вреди, а и сте застрашени от травми и проблеми с кръвоносната система, особено в дните 17-19 декември, когато Луната е във вашия знак.
  Любов: През декември имате възможност да поставите ново начало и в брака, ако сте си позволили да обтегнете отношенията си и сте събудили съмнения в близките си, че или бягате от домашните си задължения, или имате извънбрачна връзка. Въпреки че не сте от хората, които изневеряват, може да сте си дотегнали, ако сте неподходящи.

 • Риби
  Работа: Не водете разговори за преместване на ново работно място, освен ако сте договорили всичко предварително и сте подписали предишния месец договора си за този. Не се впечатлявайте, ако ваши подчинени или колеги, с които работите дълги години, проявят неуважение към вас заради скока ви на нова обществена позиция, което трудно ще успеят да преглътнат.
  Здраве: Здравето ви е нестабилно. Редувайте работата с почивка и развлечения и не си създавайте проблеми с вашите близки само защото сте отпаднали, но отказвате да отидете на лекар или да си останете у дома. Бъдете отговорни в дните 19-21 декември, когато Луната е във вашия знак.
  Любов: Семейните да не изтъкват своята незаменимост, защото само търпението и тактът в отношенията ще им помогнат да съхранят брака си. Пазете се от изневери и разгорете пламъка на чувствата си, стига отдавна да не са студена пепел.