Христос възкръсна за всички нас, за да повярваме, че доброто наистина съществува и само то може да промени живота ни, да ни направи по-щастливи и одухотворени.

За да запазим настроение и в делниците, може да добавим повече цветове около себе си с ваза с нарциси, лалета и клонки от цъфналите храсти. Да потърсим с поглед красотата в събудилата се природа навън. 

Ако се почувстваме "смачкани", не бива да съжаляваваме за нищо. Съжалението обезсърчава и смачква, но не решава проблемите. Онова, което ни се струва, че постоянно ни се изплъзва, всъщност не е наше.

Казва се, че човек е на толкова години, на колкото е нервната му система, затова трябва да храним мозъка си. Когато мозъкът не е затормозен, цялото тяло работи в хармония. Независимо, че мозъкът съставлява едва 2% от общото ни тегло, за него отиват около 30% от калориите, които се приемат с храната.

Модерните диети, налагащи рестрикции в консумацията на определени хранителни групи може да водят до относително бърза загуба на тегло, но в никакъв случай не допринасят за общото здраве на организма и в частност - на мозъка. Сред храните с положителен ефект върху мозъка са: ядките (бадеми, орехи), зехтин, яйца, риба, разбира се: ябълки, авокадо, боровинки. Все повече изследвания достигат до извода, че черният шоколад действително повишава настроението. Дори само вкусът от опитване на едно блокче шоколад, мирисът, видът му може да ни направи мигновено щастливи.

За да подсигуряване здраве на мозъка си и съотвено добро настроение, помага всяко спортно занимание. Движението помага  на тялото да произвежда ендорфини - веществата, които ни карат да се чувстваме щастливи. Например, бягането в парка прави чудеса. Затова с малко активна помощ всеки може да се почувства по-свеж и в добро настроение.

Това е част от разтговора ни с радиожурналиста Светослав Николов в ефира на bTVRadio в предаването "За София" на 14 април 2015 г. Може да научите повече подробности от аудиозаписа на целия разговор, публикуван в началото