Още в древните времена хората са знаели, че морето има положителен ефект върху здравето. Ето четири причини защо трябва да се насладите на плуването в морето.

Гръцкият учен Хипократ, чиято клетва лекарите все още полагат, когато встъпват в професията си, лекува много от пациентите си чрез къпане в богата на минерали вода. Съвременната наука потвърди откритията му. Има четири здравословни причини, поради които веднага трябва да отидете на плажа и да скочите в морето, пише "Локално".

Укрепва имунната система

Морската вода е пълна с витамини, соли, аминокиселини и микроорганизми, които действат като естествени антибиотици и помагат на тялото ви да се бори с вредните бактерии.

Чрез вдишването на морския въздух ще внесете в тялото отрицателно заредени йони, които също са важни за защитата на организма. Освен това чрез плуване ще разширите порите на кожата, което ще ускори изхвърлянето на токсините.

Докато плувате в морето, тялото ви стартира система за самолечение, намалявайки симптомите на заболявания като астма, артрит, бронхит и възпаления.

Увеличава циркулацията

Плуването значително допринася за качеството на кръвообращението, а по-топлата морска вода може ефективно да замести минералите, загубени поради стрес, лоша храна и външно замърсяване.

Балансира организма

Докато плувате в морето, тялото ви стартира система за самолечение, намалявайки симптомите на заболявания като астма, артрит, бронхит и възпаления.

Богатата на магнезий вода отпуска мускулите и влияе положително върху качеството на съня, което допринася за психическа стабилност и добро настроение.

Лекува кожата

Вече споменатият магнезий в морската вода помага за хидратацията и външния вид на кожата. Също така е ефективен за намаляване на зачервяванията и грубите повърхности на кожата, така че хората, които страдат от дерматологични проблеми, се препоръчва да прекарват възможно най-много време в морето, пише още БГНЕС.

  • Това лято аптеката идва при теб
  • 5 (научно доказани) причини защо морето е полезно за здравето
  • С кои храни да горим по-бързо мазнини през лятото?
  • Цвети Пиронкова в топ форма по бански! Избра Българското Черноморие за лятната си почивка
  • 10 причини Витоша да е топ дестинация за лятото (СНИМКИ)
  • Защо джапанките са вредни за краката ви?
  • Как да предпазим телефона си от прегряване в жегите
  • Овен, Лъв и още 2 зодии се влюбват изключително лесно
  • Как да спим по-добре през горещите летни нощи
  • Лято на екс: Микаела от "Ергенът" за мъжа, който се е качвал през прозореца, за да я види