Доколко политиците успяха и на тези избори да направят така, че избирателите да ги чуят? Проф. Любомир Стойков се включи тази сутрин в ефира на bTV Новините, за да сподели любопитна гледна точка.

"Това, което е важно и трябва да имаме предвид, е, че най-голямата и парадоксална грешка на политиците в изборната и извънизборната комуникация - те правят всичко възможно техните избиратели да не ги чуят, да не ги разберат и да не ги последват. Въпреки че всячески се стараят да е обратното", каза проф. Стойков.

"Кандидатите за държавни постове сякаш не разбират разликата между това да те слушат и да те чуят, да те гледат и да те виждат", допълни той.

"Причината е, че повечето от тях са фокусирани върху себе си, а не върху избирателите. Повечето от тях мислят повече за своите цели и желания, а не за тези на електората", категоричен е Стойков.

"Ако коментираме настоящата изборна ситуация, за мен успяха тези лидери, които потърсиха подход към аудиторията не само с точни послания, но и като стил и маниер на общуване. Успояха онези, които говориха на разбираем език, близка дистанция и показаха искрено и компетентно своите концепции и политически платформи", допълни той.

"Излишният самоцелен крясък и това вдигане на шум, може би допринесоха повече хората да слушат, но не и да чуят", каза Стойков.

Вижте какво още сподели проф. Стойков във видеото най-горе.