Политиката е доста примамлива територия за немалко хора по света. Освен добър изказ, лидерите в тази сфера, трябва да притежават и приятен външен вид, за да са представителни пред своите симпатизанти. Някои от тях се справят наистина много добре в тази посока.   

10-ТЕ НАЙ-КРАСИВИ ПОЛИТИЦИ ПО СВЕТА:   

 1. Джигме Хесар Намгиал Вангчук 

Джигме Хесар Намгиал Вангчук
Снимка: bg.wikipedia.org

Той e настоящият крал на Бутан, след като баща му Джигме Синге Вангчук абдикира от престола в негова полза. Завършва основното си образование в родината си, след което продължава развитието си в няколко колежа в САЩ и Великобритания. Защитава докторска дисертация по политология в Оксфордския университет. От 13 октомври 2011 г. е женен за Джетсун Пема - най-младата кралица в света. Интересен факт е, че двамата се запознават, когато дамата е едва на 7 години. 

2. Джъстин Трюдо

Джъстин Трюдо
Снимка: Getty Images

Канадски политик от Либералната партия и 23-тият министър-председател на Канада от 4 ноември 2015 г. Джъстин Трюдо е роден на 25 декември 1971 г. в Отава. Единствено Джо Кларк е заемал канадския премиерски пост по-млад от него. Неговият баща Пиер Елиът Трюдо също е бил премиер-министър. Завършва университета Макгил през 1994 г. и университета на Британска Колумбия през 1998 г. Работи като учител. Следва “Инженерство”. Записва магистратура по “География на околната среда”. След смъртта на баща си започва да се занимава активно с политическа дейност. 

3. Едуардо Лейте 

Едуардо Лейте
Снимка: bg.wikipedia.org

Едуардо Лейте става най-младият губернатор в Бразилия, когато е избран на 33 години. Заема поста на такъв в щата Рио Гранде до Сул от 2018 г. насам. На политиката се отдава рано, след като е избран за кмет на Пелотас - град в южната част на Рио Гранде до Сул, през 2013 г. Преди това изпълнява функциите на секретар на кметството и президент на градския съвет. Списание „Америкас” го поставя сред 5-те най-обещаващи политици под 40 години в Латинска Америка. Завършва “Публична политика” в Колумбийския университет в Ню Йорк.   

4. Шираг Пашван 

КАК ИЗГЛЕЖДАТ ВСИЧКИ ПОЛИТИЦИ - ВИЖТЕ В ГАЛЕРИЯТА

Преди да се отдаде на политиката, Шираг Пашван привлича вниманието към себе си като актьор, след като напуска колежа. Светлината му изгрява в Боливуд, като част от филма “Майли Наа, Майли Хъм”, който обаче не постига желания успех в боксофиса. Шираг се насочва към друго поприще, вървейки по стъпките на покойния си баща Рам Вилас Пашван, който е бил член на парламента и министър-председател на Съюза в Индия. Шираг също е част от управлението и е президент на партията “Лок Яншакти”. Притежава и неправителствена организация, която се занимава с осигуряване на работа на безработните младежи в своята област. 

5. Хамдан бин Мохамед Ал Мактум 

Когато става въпрос за богатства, шейховете имат думата. В допълнение, този управлява една от най-известните и посещавани страни в света в последно време - Дубай. Хамдан бин Мохамед Ал Мактум е начело на своята родина от 2008 г. насам. Популярен е и под името Фаза (б.а. - в превод от арабски - този, който помага), като с него публикува поезията си. Състезател по конна езда и носител на множество отличия от Световните игри по конен спорт. Образованието си завършва във Великобритания, в кралската военна академия “Сандхърст”. Обича животни, спорт, фотография и приключения. През 2019 г. се жени за своя братовчедка. Баща на близнаци - син и дъщеря. 

6. Амедео 

КАК ИЗГЛЕЖДАТ ВСИЧКИ ПОЛИТИЦИ - ВИЖТЕ В ГАЛЕРИЯТА

Принц Амедео
Снимка: Getty Images

Принц Амедео е роден на 21 февруари 1986 г. Внук на крал Алберт II и член на белгийското кралско семейство. Образованието си получава в Лондон, където се дипломира през 2008 г. с бакалавърска степен по мениджмънт. Магистър по Бизнес администрация от Колумбийския университет. След това преминава през няколко компании в САЩ преди да се завърне в Белгия през 2014 г. Същата година се жени за Елизабета Мария фон Волкенщайн - дъщеря на италианския филмов продуцент Нобиле фон Волкенщайн.  

7. Каликеш Сингх Део 

Рагав Чадха
Снимка: bg.wikipedia.org

Пример за това как уменията на политическото поле се предават по наследство. След дядо си и баща си Каликеш Сингх Део е третият от семейството си, който навлиза във властта. Бивш член на парламента в Индия, лидер на партията Бижу Джаната Дал. Завършва университет в Ню Делхи. Представя страната си в спортове като стрелба и баскетбол. Преди да стане депутат, Део се превръща в най-младия член на Законодателното събрание на щата Одиша.  

8. Питър Бутигиг 

Питър Бутигиг
Снимка: bg.wikipedia.org

Питър Пол Монтгомъри Бутигиг е настоящият министър на транспорта в САЩ. Заема този пост от 3 февруари 2021 г. Бивш военен офицер. Член на Демократическата партия. Възпитаник на Харвардския колеж и Оксфордския университет. На 38 години той се превръща в най-младия член на кабинета в администрацията на Джо Байдън и най-младият човек, който някога е служил като министър на транспорта. Бил е кмет на Саут Бенд, щата Индиана от 2012 до 2020 г., като именно там печели и прякора си - Кметът Пийт. 

9. Рагав Чадха 

КАК ИЗГЛЕЖДАТ ВСИЧКИ ПОЛИТИЦИ - ВИЖТЕ В ГАЛЕРИЯТА

Снимка: bg.wikipedia.org

Преди да се отдаде на политиката Рагав Чадха прави кариера на счетоводител в някои от най-големите фирми в Лондон. На английска земя той завършва училище по икономика. В своята родина Индия става член на парламента и продължава да се занимава с икономика. Лидер на партията “Aam Aadmi”. Речите му са харизматични и бързо печели последователи в Ню Делхи. Известен е и като момчето от плаката на “Aam Aadmi” в индийската столица.  

10. Пиер Казираги 

Пиер Казираги
Снимка: bg.wikipedia.org

Внук на американската актриса Грейс Кели и син на принцесата на Хановер Каролин. Разбивач на женски сърца. Владее 4 езика, сред които френски, италиански, английски и немски. Свири на саксофон. Участва в състезанията с платноходки. Включва се и в историческото рали Монте Карло през 2014 г. Женен е за италианската журналистка Беатрис Боромео, от която има две деца - момчета. Прочут е и с буйния си характер.