Най-привлекателните държавни мъже по света не само умеят да се занимават с изкуството на политиката, но имат и харизма, която въздейства на околните. И не говорим само за това, че костюмът им стои добре или умеят да връзват хубав възел на вратовръзката си. 

Карл Нехамер е новият австрийски канцлер. За да се посвети на политиката, напуска армията. Бившият военен е роден през 1972 година. Прави впечатление, че ходи с леко набола брада, а не гладко избръснат. Най-често може да бъде видян на политически събития с вратовръзки в цвят тъмносиньо, лилаво или бордо. 

Снимка: facebook.com/nehammerkarl

Нехемер е семеен и има две деца. 

Харесва кучета и има домашен любимец Фани, която е на малко повече от 2 години. 

Кирил Петков е потенциалният премиер на следващия редовен кабинет в България и съпредседател на „Продължаваме промяната“.

Името му е сред най-честите търсения в Google в България през 2021 г., сочат данни на световната компания.

В медийното пространство го наричат и Джон Траволта, заради физическата му прилика с актьора.  

Съпруга на Кирил Петков е Линда Петкова, една от участничките в MasterChef, която получи златна престилка от шеф Силвена Роу. 

Тим Харис е южноафрикански политик, известен с уменията си на финансов консултант. Но не само това.

Харис е бил част от екипа, предприел първото пътуване със сърф между Кейптаун и Лондон по маршрута на Западното крайбрежие. 

Снимка: en.wikipedia.org

Роден е през 1979 година. Избран е за депутат на 29-годишна възраст.

От 2012 г. до 2014 г. е министър на финансите в сянка. Според политическите му възгледи икономическият растеж е от първостепенно значение за решаването на проблемите на Южна Африка. Той подкрепя данъчните облекчения за малкия бизнес и субсидиите за заплатите на младите хора, за да насърчи компаниите да наемат повече млади. 

Женен е и има дъщеря. 

Едуардо Лейте е най-младият губернатор в Бразилия. Печели 53,62% от гласовете по време на изборите в щата през 2018 г.

Снимка: bg.wikipedia.org

Започва политическата си кариера едва на 19-годишна възраст. През 2013 г. Лейте печели изборите за кмет на Пелотас и изпълнява длъжността от 2013 до 2016 г. Като губернатор подчертава необходимостта от политическо помирение за преодоляване на икономическата криза. Разпределя по-голямата част от състава на кабинета си между коалиционните партньори, като в него са представени девет партии.

През юли 2021 г., в интервю за за бразилското токшоу Conversa com Bial споделя, че е хомосексуалист. Така става първият открит гей губернатор в историята на Бразилия.

Едуардо две кучета - Бенто и Чика,

Френски президент Еманюел Макрон влезе в историята, като най-младият френски президент. На 39-годишна възраст той зае поста в родината си.

Снимка: Reuters

Когато през 2017 година Еманюел Макрон беше избран за президент на Франция, това, което занимаваше голяма част от хората, беше голямата разлика във възрастта му със съпругата му. 

Бриджит Макрон е с 24 години по-възрастна от него.

Тя преподава латински и френски език в Йезуитската гимназия "Ла Провиданс" във френския град, където се запознава за първи път с Еманюел Макрон. Тогава той посещава литературните й класове, а двамата участват в театралните курсове на училището.

Джъстин Трюдо е 23-ия министър-председател на Канада. 

Роден е през 1971 година в Отава. Единствено Джо Кларк е заел канадския премиерски пост по-млад от него.

Снимка: EPA

Светът го разпознава и като един от най-секси политиците. Защо ли? Има три деца, татуировки, сини очи и къдрици. 

Снимката, на която Мелания Тръмп и канадският премиер се поздравяват с целувка на срещата на Г-8, предизвика шеговити коментари в социалните мрежи.

„Тръмп не трябва да строи стена с Мексико, а с Канада“ – написа тогава потребител в Twitter. Други пък използваха кадъра, за да адаптират стара шега: „Мелания и Джъстин Трюдо са чудесна двойка, но защо са дошли на Г-7 с родителите си?“.