Те управляват големи нации, вземат решения, носят отговорности. Те са хората, които могат да предизвикат война, да установят мир... но и просто да откъснат цвете от поляната за жената до себе си.  

Джо Байдън, Барак Обама и Еманюел Макрон - уловени в трогателни жестове към своите съпруги  

Снимка: Getty Images

Когато са на обиколка в Джорджия, президентът на САЩ Джо Байдън се навежда и откъсва глухарче за съпругата си Джил. Тънкото стръкче е точно до елгантната жълта обувка на първата дама. 

Джил Байдън определено се усмихва, въпреки че носи маска. Тя е облечена в рокля на Оскар де ла Рента с жълти плодове върху нея. 

Джо и Джил Байдън имат 44 години брачен живот. Запознават се, когато Джил е 24-годишна стажантка. И двамата имат предишни бракове. Джил се развежда, но Джо Байдън е преживял истинска трагедия. Съпругата и едногодишната му дъщеричка загиват в катастрофа и той остава вдовец с двамата си сина. 

Когато двамата се срещат за първи път, той я води на кино. Свикнала да общува с връстниците си, облечени в дънки и тениски, Джил е очарована от изсикания мъж, който я чака на вратата. На раздяла той просто стиска ръката й. А в среднощния разговор, който тя води с майка си, екзалтирано споделя - "Срещнах истински джентълмен".

Не по-малко джентълмен е и Барак Омаба - първият цветнокож президен на Съединените щати. 

За да стигнат до 30-годишния си брак, двамата със съпругата му Мишел преминават през различни перипетии в личен и обществен план.

Запознават се в адвокатската кантора, където тя отдавна работи, а той е... стажант. За срещата закъснява. Това ужасно много подразнило Мишел, но Барак я харесал от пръв поглед. 

Следват няколко покани за среща, които Мишел отклонява. Обама обаче толкова искал да излезе с нея, че предложил да напусне работата, за да не пречат служебните им ангажименти на личния живот. И тогава тя се съгласява. На първата им среща двамата тиват с пробитата му кола на кино. След това ядат сладолед. След първата целувка на изпращане, Мишел вече е влюбена. 

 

Снимка: Getty Images

По време на мач срещу Бразилия през 2012 година камерите се насочват към президентската двойка в т.нар. „Kiss Cam“. В своеобразното предизвикателство сниманата двойка трябва да се целуне. Всичко се излъчва на големи екрани. Президентът отказва да го направи пред всички.

Когато камерата се обръща отново към играта, Барак Обама целува нежно съпругата си. Папарашките камери все пак усяват да уловят тази целувка. 

 

Снимка: Getty Images

Не толкова лесни са целувките на публично място между френския президент Еманюел Макрон и 26 години по-възрастната му съпруга Бриджит.  

300 000 души се включват в подписка, за да не получи тя званието "първа дама", когато той заема важния пост. "Всяка сутрин закусваме - аз с бръчките си, той със свежестта си. Но така е" - казва в интервю за "Дейли мейл" пенсионираната вече учителка. 

Именно училището е мястото, на което двамата се срещат и се влюбват. Тя е майка на 3 деца, той - ученик. 

На снимката Еманюел Макрон и съпругата му Брижит са на посещение на планинския връх La Mongie за обедна почивка в Пиринеите през април 2017 г. Въпреки негативното обществено мнение към по-възрастната му съпруга, той не спира да демонстрира вниманието си към нея. По джентълменски й налива вино, а малко след това купува топли чорапи. 

"Ако не бях избрала това, щях да пропусна живота си" - казва още Бриджит Макрон в интервюто.