Сигурни сме, че всеки има поне една истински специална жена, на която да благодари и да изразява обичта си всеки ден. На Осми март празнуваме всички силни, красиви и стойностни жени - наши майки, баби, сестри, дъщери, приятелки и съпруги.

На осми март една майка иска да каже нещо важно на своята дъщеря. С писмо.

"Здравей, мило дете!

Когато се роди и проплака за първи път си помислих, че едно такова мъничко и розово същество като теб няма начин да бъде силно и борбено. Вероятно всички майки си мислят точно това, когато видят децата си за първи път.

И после всички много бързо разбираме колко сме сгрешили.

Днес ти пиша с една много простичка заръка – бъди смело момиче винаги!

Сега може и да те е страх от някакви неща. Знам, че не обичаш да спиш сама в стая и винаги бързаш да светнеш лампата, дори в по-мрачните и дъждовни дни. Знам, че не обичаш да оставаш без любимия си Мечо, който „пази страх“. Знаеш, че той винаги те чака след детска градина и е готов за игри. Знам също, че не обичаш да чакаш, но понякога хубавите неща стават след време.

На този 8 март искам да бъдеш смело момиче. Искам да виждам същата борбеност в теб, която виждам всеки ден, когато отказваш да ядеш готвена вкъщи храна.

Искам да виждам същия огън в очите ти като този, който се появява, когато ходим на кино. Искам да отговаряш на всички предизвикателства в живота така, както отговаряш, когато не можеш да отидеш на детска градина, защото си болна – „Е… няма нищо! Ще отида утре!“.

Искам да си също толкова смела, както когато се качи на голямото виенско колело, въпреки че с баща ти адски ни е страх от високо. И пак по същия начин да казваш на всички около теб – „Хайде! Няма страшно!“

Искам винаги да бъдеш толкова смела, както когато излезе най-отпред на концерта в детската градина, „за да ти се чува гласчето“.

Искам да бъдеш бунтар. Гласът ти да се чува над всички останали. Винаги да защитаваш себе си и околните, да се бориш за всичките си мечти, докато не ги постигнеш.

Искам да смела, за да разчиташ първо на себе си.

Искам да си смела, за да бъда смела и аз.

Честит 8 март!

Твоя – мама С."

В Ladyzone знаем колко е прекрасно да си жена. Затова посвещаваме целия месец март на майката. Защото без нея никой нямаше да се появи на този свят.

Понякога майка можем да наречем не само биологичния си родител. Това може да е жената, която се е грижела за нас като деца; учителката, която ни е научила на най-важното в света на знанието; дамата, която е разкрила красота в жиовта ни, вдъхновителка, която е променила поската му към по-добро. 

В месечната ни тема "Месец на майката" ще съберем на едно място много женско писане, съкровени писма до любим човек, трогателни истории, които едва сега намират своето време и място да бъдат разказани. Насладете им се на големи глъдки!