Моето име е Яна Грудова, на 40 навършени години. Коуч, треньор - личностно развитие, констелатор, фитнес треньор и мотиватор. Майка на прекрасна дванадесет годишна дъщеря.

Отдадена на мисията си да помагам на хората да живеят своя красив живот в пълния смисъл на думата.

Защото колкото и клиширано да звучи, животът всъщност е един прекрасен дар, и смисълът е в това да го оценим и изживеем по най-добрия за всеки от нас начин.

В следващите редове ще разкажа моята лична история. Тя не е лека, но пък е много поучителна и вдъхновяваща. И е история преминала през падения, мъка, страх, безпомощност, гняв, примирение, лична сила, победи, самоосъзнаване и личностно израстване.

За да стигна до моето АЗ днес.

Родена съм в малък град край морето. Започнах да работя на 13, за да подпомагам семейния бюджет в първите години от демокрацията, когато не беше никак лесно. Още от тогава започнах да изграждам характер на самостоятелно и силно момиче, което обаче виждаше себе си в големия град, сред повече възможности.

Така още от крехка 14-годишна възраст отидох да уча в езикова гимназия в Бургас, живеех сама без родителите си.

След завършването се преместих в Пловдив, където бях студентка и продължавах да трупам опит, работейки във всякакви сфери, изграждах себе си, но някак си не се чувствах на място, сякаш имах камък в гърдите. Исках още промяна, затова следващата стъпка беше София.

Кандидатствах в банковата сфера, одобриха ме и започнах своя професионален път като банкер. Към този момент имах приятел чужденец, с който изживяхме прекрасни моменти заедно, но се виждахме рядко, защото пътуваше.

Разделихме се.