Представяли ли сте си някога, че клечките за уши могат да се превърнат в красиво цветно произведение, или пък сламките, или кошничките от бонбоните, които ядохте вчера? Точно така - превръщаме клечки за уши в глухарчете и хартиени кошнички в нарциси. Ето как:

Необходими материали, за да си направите приказен нарцис - сламки, цветна хартия, молив, кошнички за бонбони, ножица.

Снимка: LadyZone.bg

1. Нарисувайте кръгче с големината на кошничките за бонбони и по него очертайте листата на цветето. Изрежете и използвайте за шаблон.

Снимка: LadyZone.bg

2. Изрежете.

Снимка: LadyZone.bg

3. С молив очертайте контурите на изрязаното цвете върху другите листове цветна хартия.

Снимка: LadyZone.bg

4. Изрежете и другите цветя.

Снимка: LadyZone.bg

5. С помощта на ножицата, пробийте кошничките и цветната хартия и промушете сламката в центъра. Това е всичко - имате си разноцветни красоти за декорация, направени за нула време.

Снимка: LadyZone.bg

Какво ви е наобходимо, за да си направите невероятни клечкоушни глухарчета - пиафлора (продава се в почти всеки цветарски магазин, а сумата е скромна), клечки за уши (повъзможност цветни), сламки, ножица, нож (за разрязване на пиафлората).

Снимка: LadyZone.bg

1. С ножичка изрежете пиафлората във формата на квадрат, след което подрязвайте докато се получи сфера. Не се притеснявайте, ако не е съвсем правилна.

Снимка: LadyZone.bg

2. Набоцкайте сламката за пиафлората, за която ще се държи по-късно цялата конструкция. Клечките за уши разрежете на две и започнете да набождате също на пиафлората.

Снимка: LadyZone.bg

3. По принцип пиафлората се използва за изграждането на цветни композиции и се напоява във вода, но в случая сме използвали суха пиафлора, защото материалът, от който е направена е удобен за работа в комбинация с клечки за уши.

Снимка: LadyZone.bg