Не всеки се ражда с перфектните вежди като цвят, гъстота и дължина на косъма. Затова пък съществуват перфектните продукти за разкрасяване, с които да поправим тази несправедливост. Ползвала съм различни марки моливи за вежди и всъщност осъзнах, че това не е моят продукт за оформяне. Повечето са мазни като текстура и при нанасяне се залепват за кожата, като не могат да придадат желания за мен ефект – усещане за плътност и обем. Освен това практиката ми показва, че повечето моливи лесно се трият – само да се почеша или да понеча да оформя вежди с пръст.

Така достигнах до гениалната идея за използването на сенки за очи върху веждите. Предимствата им са много, но най-важната за мен беше, че измежду многото цветове в палитрата можех да експериментирам и да намеря този, който на мен ми отива най-много.

И като всяка жена, която има цял ансамбъл от гримове, предназначени само за една част от лицето (в случая за веждите), се сдобих и със спирала за вежди.

Плюсове на сенките
По-подходящи са за вежди, които не са толкова добре оформени и имат липсващи цели участъци.
С тях успявам по-плътно да оформя.
За нанасянето им винаги трябва да имам под ръка удобна четка.
Сенките не могат да придадат обема и плътността, която придобива косъма с нанасянето на спирала за вежди.

Плюсове на спиралата
Спиралата за вежди изглежда по-естествено.
Нейната роля е не толкова да попълни липсващи участъци от веждите, а да създаде обем и да подсили визията на косъма.
В сравнение със сенките и молива, тя е по-издръжлива – веднъж нанесена, трудно може да се изтрие без продукт за махане на грим.
Не се нуждая от специална четка за нанасяне, защото тя е включена в опаковката – точно като при спиралите за мигли.


Направих си малък експеримент - на лявата (мое ляво, ваше дясно) вежда нанесох само спирала за вежди, а на дясната (мое дясно, ваше ляво) само сенки.

Един съществен минус на сенките за вежди – те трябва да са оформени прецизно преди нанасянето й, защото дори и микроскопичните косъмчета над и под веждата започват да личат след използването й.

Ако единият продукт ти дава едно, а другият – друго, то най-правилната тактика, която при мен работи, е да комбинирам двата. Моливът запълва празните участъци, а спиралата придава обем на косъма.

Може да споделите вашия опит в оформянето на веждите - кой продукт е вашият, как го нанасяте и какви са предимствата му в сравнение с останалите!