В днешния свят, обсебен от младостта и красотата, много хора се обръщат към козметичната хирургия и ботокса, за да запазят свежестта на кожата си.

Но има и такива, които успяват да съхранят младостта си без инвазивни процедури. Един от тях е модната икона Карл Лагерфелд, който остави значителен отпечатък в модната индустрия, демонстрирайки как здравословният начин на живот и правилната грижа за кожата могат да заменят скалпела и инжекциите.

Карл Лагерфелд е известен с това, че води изключително здравословен начин на живот до смъртта си. В интервю за списание Marie Claire той споделя:

„Не пия алкохол, не пуша, спя достатъчно, поне по седем часа на нощ, така че нямам нужда от козметична хирургия“.

Тези прости, но ефективни навици са изиграли ключова роля за поддържането на младостта и свежестта на кожата му.

В наскоро излезлия биографичен мини сериал „Да станеш Карл Лагерфелд“, се разкриват много от неговите тайни за грижа за кожата, които запазват безупречния вид на модната икона до самия край на животата му.

БИОТУЛИН: ЕСТЕСТВЕНА АЛТЕРНАТИВА НА БОТОКСА

Сред козметичните продукти, които Лагерфелд е използвал, е биотулинът - органичен гел против стареене, който предлага резултати, подобни на ботокса.

Биотулина съдържа спилантол - естествен растителен екстракт, който свива и обезболява мускулите, осигурявайки стягащ и лифтинг ефект.

Лагерфелд не е единственият почитател на този продукт - принцесата на Уелс, Кейт Мидълтън, също го използва като част от своята рутина за грижа за кожата.

РАЗНООБРАЗИЕ В ПРОДУКТИТЕ ЗА ГРИЖА ЗА КОЖАТА