Певецът и актьор Джаред Лето ще продуцира биографичен филм за Карл Лагерфелд и ще играе главната роля.

„Чувствам, че моментът е настъпил и Карл ще се гордее с това, което правим“, каза Лето пред WWD.

Когато Лето за първи път срещнал Лагерфелд, той му казал: „Знаеш ли, един ден ще трябва да те играя във филм“. Лагерфелд одобри с думите: „Само ти, скъпи мой, само ти“.

Все още не е известно кога ще започнат снимките. Подробности за сюжета не са разкрити. На въпроса дали филмът ще бъде любовна история, Лето отговори: „Има много линии за изследване. Кариерата на Карл продължава повече от 50 години, така че както в личен, така и в професионален план, той е бил близък с много хора. Мога да кажа, че ще се фокусираме върху ключови взаимоотношения, които отразяват различни аспекти от живота му”.

Водещи на филма ще бъдат хора от близкия кръг на легендарния дизайнер: Пиер Паоло Риги, главен изпълнителен директор на Karl Lagerfeld от 2011 г., Каролайн Лебар, старша вицепрезидентка по имиджа и комуникациите в Karl Lagerfeld, която 35 години бе до дизайнера и го съветваше по въпросите на пресата, както и Себастиен Жондо, който работи две десетилетия като личен асистент и бодигард на дизайнера.

„Карл беше създател. Той беше моден дизайнер, беше фотограф, беше художник. За него няма едно определение. Той беше творческа сила“, коментира Лето.

Въпреки че името Лето се свързва повече с италианския моден бранд Gucci, той често пресичаше пътищата си с Лагерфелд.

Например в Сен Тропе, където дизайнерът прекарваше по няколко седмици всяко лято, а също и като гост на някои от ревютата на Chanel. Лето отбеляза, че творческият директор на Gucci Алесандро Микеле също му е казал за Лагерфелд.

„Алесандро всъщност работи с Карл около пет години във Fendi и винаги е имал най-хубавите неща да каже за него“, казва Джаред.

Снимка: Getty Images

По-рано стана известно, че балът "Мет Гала" през 2023 г. ще бъде посветен на Карл Лагерфелд и неговата работа. Дизайнерът почина през 2019 г. на 85-годишна възраст.

Джаред Лето е известен със своите радикални филмови трансформации. Например, той отслабна с 18 кг за ролята на транссексуална жена във филма "Клубът на купувачите от Далас", а във филма "Домът на Гучи", напротив, изигра пълния и плешив Паоло Гучи (тук обаче всичко се получи с грим), пише още БГНЕС.

Вижте повече за Джаред Лето в следващото видео: