Едно българско име на световния моден подиум развълнува всички ни. И това е Белослава Хинова. Никой не беше чувал за нея до този момент. Първото й голямо ревю се оказа наистина голямо не само за нея, но и за всички нас, защото тя самата е избрана лично от известния Карл Лагерфелд, за да представи част от колекцията на Chanel като част от Седмицата на модата в Париж.

Малко 16-годишни момичета могат да се похвалят с подобен летящ старт на кариерата си. Бел, както я наричат накратко, разказва за срещата си с Карл Лагерфелд в предаването "Тази събота и неделя":

Снимка: Facebook

„Аз отидох на фитинга след кастинга, облякоха ме и ме вкараха в стаята с Карл. Като го видях, малко се стреснах, защото не предполагах, че това може да се случи. Той ми е един от любимите дизайнери в момента. Той каза „Ок, мерси, Бел.“ И аз не знам как точно се почувствах – странно. Все още не го вярвам, а се случи преди по-малко от седмица.“

По време на самото шоу известният дизайнер не е бил при манекенките, а в своя отделна стая с охрана, като се е появил само за края на шоуто, обяснява още Бел. Впечатленията й за него са, че изглежда много добре като за 85-годишен мъж – „не се усмихва, сдържан, с черен костюм, очила и вечен.“

Белослава от малка присъства и участва на различни фотосесии, благодарение на майка си, която е арт директор на едно от известните български модни издания – Биляна Савова. Преди години тя също е била модел. Заминава за ревюто на Шанел заедно с дъщеря си, като наблюдава шоуто от бекстейджа.

Интересна подробност около любовта на Бел към Лагерфелд е, че преди 4 години майка й подарява парцалена кукла Карл Лагерфелд, която се превръща в любима за Бел.

16-годишната Белослава учи моден дизайн в Училището за приложни изкуства в София.