Често срещан проблем при жените е липсата на сексуално желание или т.н. намалено либидо. Факт е, че женското желание за секс се влияе от редица фактори – хормонален баланс, прием на лекарства, както и от качеството на взаимоотношения с интимния партньор. Понякога всичко изглежда наред, но настроението ни за любовни ласки някак липсва? Е, събрахме едни от най-добрите съвети, които ще ви помогнат да повишите сексуалното си желание по естествен начин. Ето как!

Снимка: iStock

Плодовете са натурален афродизиак

Смята се, че някои определени плодове действат като натурален стимулатор на сексуалното желание. Сред тях са смокините, бананите и авокадото. Тези храни осигуряват важни витамини и минерали, които могат да увеличат притока на кръв към гениталиите и по този начин да повишат нашата чувствителност и удоволствие.

Шоколадът е символ на удоволствието

Шоколадът е символ на удоволствието, не само заради невероятния си вкус. Шоколадът релаксира нервната система, дава енергия и пробужда сексуалното желание. Той насърчава освобождаването на химикалите фенетиламин и серотонин в тялото, а това подобрява настроението и ни настройва на любовна вълна.

Снимка: iStock

Подправките стимулират сетивата

Смята се, че някои подправки като босилекът и чесънът притежават способността да пробудят позадрямалото либидо. Ароматът на босилек стимулира сетивата, а чесънът съдържа високи нива алицин, който увеличава циркулацията и притока на кръв към областта на гениталиите и увеличава чувствителността.

Снимка: iStock

Самочувствието води до по-добър секс

Начинът, по който възприемате тялото си, влияе върху начина, по който се отнасяте към секса. Нездравословното хранене и липсата на физически упражнения могат да доведат до натрупване на излишни килограми и нехаресване на себе си. Когато не се чувствате привлекателни в тялото си това се отразява върху желанието ви да правите секс.