Често срещани са историите сред феновете на марихуаната, че растението стимулира сексуалната възбуда и води до по-мощни оргазми.

Сега резултатите от научно изследване на американски учени от Медицинския колеж към университета в Сейнт Луис доказват това, като установяват, че жените, които пушат марихуана, изпитват два пъти по-силни оргазми, в сравнение с дамите, които не употребяват лекия наркотик.

Проучването е обхванало 373 участнички, от които 47% са пушели марихуана, като 37% от тях са го правели преди секс.

Снимка: iStock

Жените, които пушели марихуана, съобщават за повишено сексуално желание, както и за по-задоволителен оргазъм. Разликата била двойна, в сравнение с дамите, които не употребявали канабис. 

Засега не е ясно каква е причината за това, но според учените може да бъде свързана с намаления стрес, повишената сетивност и възприятия.

"Предполага се, че пушенето на марихуана води до подобряване на сексуалната функция просто като намалява стреса и тревожността", коментират учените зад изследването, публикувано в списание "Sexual Medicine".

Снимка: Saint Louis University School of Medicine

Наскоро ново проучване на Харвардското медицинско училище установи, че мъжете, които някога са пушили марихуана, имат по-високи концентрации на сперматозоиди от останалите, които никога не са го правили. Пълните резултати са публикувани в списание "Human Reproduction".