Преди 7 години светът изгуби един невероятен глас. Американската певица Уитни Хюстън почина от свръхдоза на 11 февруари 2012 г. Днес, 9 август 2019 г., тя щеше да навърши 56 години. Това е поводът да ви припомним някои интересни факти от живота й.

Можеш да излъжеш хората. Можеш да заблуждаваш всеки по всяко време, но не можеш да излъжеш себе си. Вечер, когато си отидеш у дома, се изправяш срещу истината. Аз съм и най-добрият си приятел и най-лошият си враг.

Уитни Хюстън

1. Като дете Уитни претърпява инцидент, който за малко да й отнеме гласа. Тя играела с брат си, когато без да иска разкъсва небцето си със закачалка. Ако раната била със сантиметър по-дълбока, Уитни щяла да изгуби красивият си глас.

2. Кариерата на Уитни започва като модел. Тя е първата тъмнокожа манекенка на корицата на сп. Seventeen.

3. Когато била на 19 г., продуцентът Клайв Дейвис чува нейно изпълнение в нощен бар и веднага й предлага договор.

4. През 2001 г. подписва договор за 6 албума и който ѝ носи 100 млн. долара.

5. Уитни е получила 415 отличия, което я прави най-награждаваната певица за всички времена.

Снимка: Getty Images

6. Първоначално певицата категорично отказвала да се снима във филма „Бодигард“. Намирала героинята си за прекалено истерична. Кевин Костнър е човекът, който я убеждава да изиграе ролята на Рейчъл Марон. По време на снимките Уитни претърпява спонтанен аборт.

След премиерата певицата получава награда за най-лоша актриса. Въпреки това I Will Always Love You става един от най-продаваните саундтраци на всички времена.

7. Последната песен, която изпълнява, е „Исус ме обича“. През 2012 г., по време на церемонията по връчване на наградите „Грами“, тя изпълнява песента „Jesus Loves Me” заедно с певицата Кели Прайс. Това е последната й публична изява. Два дни по-късно, на 11 февруари, е намерена мъртва във ваната на хотелската си стая в „Бевърли Хилтън“. Докладите сочат, че тя се е удавила във ваната вследствие на исхемична болест на сърцето, причинена от комбинацията на различни опиати. Уитни напусна този свят на 48-годишна възраст.

Много отдавна взех решение да не се движа в ничия сянка. Дали ще се проваля или ще успея, ще съм го направила както аз го вярвам.

Уитни Хюстън

8. Единствената дъщеря на Уитни Хюстън - Боби Кристина Браун, почина на 22-годишна възраст на 26 юли 2015 г. Според експерти смъртта й е предизвикана от употребата на марихуана и алкохол, смесени с медикаменти за дрепресия.

Може да гледате документалния филм „Уитни“ на стримийнг платформата Нетфликс.