Един от най-големите проблеми в една връзка е липсата на интимност. Обикновено се случва така, че все единият партньор е този, който ще инициира секс. Другия все е изморен, не е в настроение, няма желание, има проблеми или просто никога не е водещата страна. Ето кои са основните причини, поради които партньорът ви може да не иска да прави секс и никога да не започва пръв това интимно действие.

Интимност
Малко неща са по-болезнени от това партньорът ти да няма желание да бъде интимен с теб. Това може да е огромен удар върху самочувствието, а и причина връзката да се разпадне. .

Терапия
Ако основния проблем е дълбоко психологически, може би е време да потърсите професионална помощ от експерт по връзките или секс терапевт.

Работа
Ако вашият партньор е силно ангажирани в кариерата си или тя е наскоро стартирала, той може да бъде твърде фокусирани върху нея и всичките му мисли да са насочени натам. Според психолозите, когато мъжете са страстно ангажирани с кариерата си, сексуалната възбуда, които нормално биха насочили към жените си, тогава липсва, притъпена от мислите за работата.

Мастурбация
Той може би прекарва твърде много време сам със своя лаптоп? Сигурно чака дълго, докато вие се върнете от работа или се освободите от домакинските задължения и затова поема нещата в свои ръце. Буквално. 

Гордост
Някои хора се чувстват уязвими, когато са зависими от друг човек и желанието им може да бъде удовлетворено единствено от него.

Тревоги
Някои мъже страдат от хронична еректилна дисфункция. Той може да е притеснен, че няма да може да изпълни задълженията си на мъж, когато се усамотите. Този проблем може да бъде решен само чрез говорене и успокоение. Кажете му, че няма да промените мнението си за него, дори да не се получи. 

Минало
Той страда от минали тревоги и решения, които не са били решени и излекувани. Може би нещо се е случило, когато е бил тийнейджър и последиците са повлияли на неговото его.

Отхвърляне
Заради миналото си, той може да се страхува, че ще бъде отхвърлен. Тогава мъжът предпочита да спре да прави секс, отколкото да бъде отхвърлен. 

Възраст
Ниското либидо се случва често при по-възрастните хора. Когато мъжете са по-млади, всичко сякаш се случва естествено. с възрастта обаче е възможно желанието да се загуби.

Снимка: iStock

Страст
Проблемите в спалнята не означават непременно, че връзката ви е обречена. Има определени подходи, които можете да предприемете, за да оздравите връзката си и да разпалите страстта отново. 

Любовна игра
Пофлиртувайте, пошегувайте се. Дори тази любовна игра да бе доведе до секс, със сигурност ще предизвика възбуда.