Актьорът Сам Нийл сподели актуална информация за борбата си с рака, пише в. "Хералд Сън".

Звездата от "Джурасик парк" разкри за първи път миналата година, че се бори с рак на кръвта в трети стадий – рядко злокачествено заболяване, известно като ангиоимунобластен Т-клетъчен лимфом.

Въпреки мрачната перспектива, 76-годишният Сам Нийл остава оптимист, говорейки за състоянието си.

Снимка: Getty Images

Актьорът и винопроизводител споделя, че е "страхотно да е жив", след като се е подложил на изтощително лечение по време на снимките на телевизионния минисериал The Twelve.

Сам Нийл казва, че терапията все пак оказва голямо влияние върху способността му да живее живота си.

"Имам предвид, че всяка втора седмица просто трябва да забравям за уикенда, защото той се очертава малко мрачен", обяснява актьорът, визирайки графика си на лечение.

Снимка: Getty Images

"Въпреки това е страхотно да си жив, да работиш и да си на красиви места", допълва Нийл.

След като първоначалната химиотерапия не дава резултат, лекарите пренасочват актьора към ново противораково лекарство, което го вкарва в ремисия за повече от 12 месеца.

Нийл трябва да прави вливания на всеки две седмици до края на живота си. В крайна сметка обаче се очаква лекарството да спре да действа.

Снимка: Getty Images

Миналата година Сам Нийл каза, че макар да не се страхува от смъртта след борбата с болестта, все пак изпитва "раздразнение", защото все още има много неща, които иска да постигне, припомня БТА.

Освен с участието във филми от поредиците "Джурасик парк" и "Джурасик свят", Нийл е познат и с ролите си в продукции като "На лов за червения октомври", "Пианото", "Мерлин" и "Двестагодишен човек".